تعداد زیادی از جوانان که سنشان به ۳۰ سال هم نمی رسد این قرارداد را نهایی کردند» منظورش قرارداد پنج میلیارد دلاری فاز ۱۱ پارس جنوبی است. وزیر نفت این را دیروز گفت.
تعداد زیادی از جوانان که سنشان به ۳۰ سال هم نمی رسد این قرارداد را نهایی کردند» منظورش قرارداد پنج میلیارد دلاری فاز ۱۱ پارس جنوبی است. وزیر نفت این را دیروز گفت.
پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت : مرکز همایشهای تخصصی شرکت ملی نفت ایران (کوشک)، خیابان شریعتی، بعدازظهر یکشنبه ۱۲ تیرماه پر رفت و آمد بود. در سالهای گذشته کمتر آن را اینگونه دیده بودم. مدیران ارشد نفتی همه حاضر بودند تا بگویند برای توسعه ایران همدلیم. نمایندگان رسانهها هم بودند. پس از ۱۲ سال وزارت نفت در آستانه امضای قراردادی پنج میلیارد دلاری بود. آن هم زمانی که آمریکا و عربستان بازهم ساز ناکوکشان را علیه ایران کوک کردند تا به دنیا نشان دهند که ایران جای امنی برای سرمایه گذاران نیست. چنانچه در سالهای گذشته آنها با هزینه روی پروژه ایران هراسی موفق شده بودند در نقشه ریسک منطقه خاورمیانه، رنگ کشور عزیزمان را قرمز کنند و آن را جز مناطق ناامن جلوه دهند. شاید یکی از ویژگی های قرارداد دیروز این باشد که این رنگ قرمز ریسک سرمایه گذاری در ایران را بهطور چشمگیری کمرنگ می کند.
باغ کوشک در تهران اگرچه دیروز پرهیاهو بود، اما آرام بود. چون ایران در بحبوبه ناامنی در منطقه خاورمیانه به لطف نیروهای نظامی مهد آرامش است و در این آرامش است که پاتریک پویان به همراه خانواده و با جت اختصاصی پا به فرودگاه مهرآباد میگذارد و از آنجا مستقیم به باغ کوشک می آید. کمی پیش از آمدن پاتریک پویان، مدیرعامل توتال، وزیر نفت پا به محل مراسم امضای قرارداد فاز ۱۱ می گذارد. او مشغول آخرین هماهنگی با مدیران ارشد دولت برای امضای قرارداد پنج میلیارد دلاری بود. چینی ها اما با یک هیئت بلند مرتبه زودتر آمده بودند. فاز ۱۱ نتیجه برجام و اعتماد مردم به دولت یازدهم در ۲۹ اردیبهشت ماه است. دوربینها ثبت می کنند.
دیروز، در حالی که تنها ۲ ساعت به امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی باقی مانده بود، نگرانی دلواپسان به حداکثر خود رسید و یکی از آنها در اقدامی عجیب که بوی دعوت و تشویق اقدام علیه امنیت ملی می داد با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی خود که در خبرگزاریهای همسو منتشر شد با فرمان «هوالحق» جوانان را به فریاد علیه این قرارداد فراخواند. اما گذشت چند ساعت کافی بود تا باردیگر این طیف ورشکسته سیاسی متوجه شود که حتی در میان خودشان هم خریدار ندارند.
پیش از آغاز امضای قرارداد دیروز، یک دیدار کوتاه میان مدیران غولهای نفتی جهان یعنی توتال و سی ان پی سی آی که در میان ۱۰ شرکت برتر نفتی دنیا جا خوش کردند، با وزیر نفت برگزار شد.همه چیز آماده امضای قرارداد بود. مراسم با تلاوت سوره النصر آغاز شد. اذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ (چون یارى خدا و پیروزى فرا رسد). تلاوت این سوره کوتاه قرآن اما روح آرامش را بر نشست حکمفرما کرد. پس از تلاوت کلام الله مجید، اعضای امضای کننده قرارداد فاز ۱۱ به صورت جداگانه به ایراد سخنرانی پرداختند. پاتریک پویان اما گفته بود «نخستین باری نیست که من به ایران می آیم و آخرین بار هم نخواهد بود، من در طول اجرای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی دوباره به ایران سفر خواهم کرد.»
وزیر نفت که پشت تریبون رفت از همه کسانی که برای امضای این قرارداد تلاش کردند، تشکر کرد. صحبتهای پایانی را هم به تشکر اختصاص داد. ابتدا از آقای کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بهخاطر نقشش در این قرارداد و اعتمادی که به جوانان کرد تشکر کرد و بعد گفت: « امروز تعداد زیادی از جوانان با کفایتی که میانگین سنی شان به ۳۰ سال هم نمی رسد این قرارداد را نهایی کردند و این یکی از دستاوردهای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی است» وزیر ادامه داد: «همه ما باید خودمان را فدای ملت ایران و آرمانهای بزرگ مردمی کنیم که برای سربلندی کشورشان از هیچ چیزی دریغ نمی کنند.»
قرارداد آماده امضاء بود، خستگی وزیر نفت و تیمی که که در سه سال و نیم گذشته با صبوری تمام الگوی جدید قراردادهای نفتی و در حدود هشت ماه گذشته قرارداد فاز ۱۱ و پیوست آن را آماده کردند، کاملا قابل احساس بود. لبخند و برق امید اما در چشمانشان درخشانتر از خستگی بود. این قراردادها حالا به ثمر نشسته است.
به روزهای پایانی دولت یازدهم نزدیک می شویم، قولهای زنگنه هنوز در ذهنمان است. الَّذِینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ : مؤمنان آنها هستند که امانتها و عهد خود را مراعات می کنند. (سوره مومنون۸/سوره معارج۳). زنگنه عهده کرده بود که پیش از پایان کار دولت یازدهم نه تنها نخستین قرارداد بزرگ نفتی پس از برجام را در قالب مدل جدید امضا کند بلکه پرونده پارس جنوبی را هم ببندد.
منبع : خبرگزاری شانا - رویا خالقی