چهارشنبه 07 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

قره خانی در تشریح بازدید اعضای کمیسیون انرژی از پالایشگاه تهران: کاهش سولفور گازوئیل تولیدی پالایشگاه تهران به زیر ۱۰ /PPMعبور روزانه ۳۲۰ میلیون لیتر از خطوط لوله و مخابرات تهران

  • 19 تیر 1396
  • 10:53
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 1474 بازدید
  • Article Rating
 قره خانی در تشریح بازدید اعضای کمیسیون انرژی از پالایشگاه تهران: کاهش سولفور گازوئیل تولیدی پالایشگاه تهران به زیر ۱۰ /PPMعبور روزانه ۳۲۰ میلیون لیتر از خطوط لوله و مخابرات تهران
  سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: میزان سولفور گازوئیل تولیدی پالایشگاه تهران از ۲۰ هزار PPM به ۱۰ PPM کاهش یافته که به همین سبب از آلودگی شهر تهران کاسته می شود. اسداله قره خانی در تشریح بازدید اعضای کمیسیون انرژی مجل...

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: میزان سولفور گازوئیل تولیدی پالایشگاه تهران از ۲۰ هزار PPM به ۱۰ PPM کاهش یافته که به همین سبب از آلودگی شهر تهران کاسته می شود.


اسداله قره خانی در تشریح بازدید اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از پالایشگاه تهران و مجموعه تاسیسات مخازن نفتی و خطوط انتقال نفت گفت: کمیسیون انرژی امروز براساس دستورکار خود از محل پالایشگاه تهران بازدید کرد. پالایشگاه تهران، پالایشگاه بزرگی بوده که قدمت 50 ساله دارد و بخش زیادی از نیازهای استان تهران و شهرهای اطراف را مرتفع می کند.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پالایشگاه تهران در بخش توسعه ای دو اقدام مهم را انجام داده است، افزود: نخست در بخش نفت گاز که تولیدات آن آلایندگی بالایی داشت به واسطه سولفور 20 هزار PPM که یکی از دلایل آلایندگی تهران کامیون ها و خودروهایی بود که از نفت گاز استفاده می کردند و گازوئیلی که در این پالایشگاه تولید می شد نامناسب بود اما در سال های اخیر با مدیریت توانمند پالایشگاه و برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های کلان و تغییرات در فرآیند سولفور گازوئیل به زیر 10 PPM رسیده که به استاندارد اروپا نزدیک شده است.

وی با اشاره به اینکه اقدام دوم در بخش بهبود کیفیت بنزین تولیدی در این پالایشگاه است، ادامه داد: بنزینی که دارای آلایندگی سرب و بنزن بوده در حال حاضر اوکتان آن تغییر پیدا کرده و سبب شده میزان آلایندگی آن کاهش یابد که این بنزین تولیدی براساس استاندارد یورو 4 است.

قره خانی با بیان اینکه اعضای کمیسیون انرژی در ادامه از بخش های مربوط به پالایش و پخش تهران اعم از مخازن فرآورده های نفتی، انبار نفت ری و همچنین خطوط انتقال نفت و فرآورده های نفتی و همچنین مرکز کنترل خطوط لوله و مخابرات نفت بازدید کردند، یادآور شد: خطوط انتقال نفت از شهرهای جنوبی به این خطوط منتقل شد و از این قسمت به سمت تبریز، ساری، شاهرود و قزوین انتقال می یابد که شامل نفت خام و سایر فرآورده های نفتی می شود.

وی با اشاره به اینکه مرکز کنترل ارتباط با پالایشگاه های مختلف در این نقطه قرار گرفته است، افزود: خطوط لوله و پالایشگاه ها در این مرکز مورد نظارت دقیق مهندسی و نظارتی قرار می گیرد که کارکنان این مرکز بسیار منظم بوده و با احساس مسئولیت خاصی به وظایف خود عمل کرده و سیستم مخابراتی هوشمندانه تغییر و تحولات را رصد می کند.

قره خانی با بیان اینکه آنچه که در خطوط لوله نگران کننده بوده و مستلزم بازبینی مجدد است، قدمت 60 تا 80 ساله این خطوط است، ادامه داد: موادی که از این خطوط عبور می کند، فرسایش و خورندگی داشته و سبب می شود ضخامت لوله ها کاهش یافته و تحت تاثیر عوامل جوی و فیزیکی قرار گیرند و سبب ایجاد پوسیدگی، شکستگی و در نهایت نشتی می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه در آینده باید سرمایه گذاری بیشتری برای نوسازی این خطوط و استفاده از تجهیزات پیشرفته در جهت نوسازی این خطوط انجام شود، تصریح کرد: حجم موادی که از این خطوط انتقال می یابد سالانه 120 میلیارد لیتر و روزانه 320 میلیون لیتر است لذا برای نوسازی این خطوط باید بودجه های لازم در نظر گرفته شود تا خسارت های ناشی از این فرسودگی کاهش یابد.

وی با اشاره به قطع سوآپ دریای خزر افزود: سوآپ از دریای خزر به داخل کشور سود کلانی داشت که متاسفانه علیرغم اینکه بهره برداری از این خطوط انجام شد و قراردادهای فی مابین بسته شد اما متاسفانه سوآپ به دلیل برخی تصمیم گیری ها قطع شد.

قره خانی با بیان اینکه این خطوط در حال حاضر نه تنها برای ایران سودی ندارد بلکه کشور برای نگهداری این خطوط هزینه سنگینی متحمل می شود، ادامه داد: حتی اگر عده ای از این سوآپ سوءاستفاده می کردند نه باید هم اکنون سالانه 40 میلیارد تومان هزینه نگهداری نیرو و خطوط این سوآپ شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون انرژی با جدیت بیشتری موضوع برقراری ارتباط مبادلات نفتی با کشورهای حواشی دریای خزر و استفاده بهینه از سرمایه گذاری صورت گرفته برای سوآپ را از وزارت نفت پیگیری می کند./

منبع : خبرگزاری خانه ملت مجلس شورای اسلامی

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.