استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای وسیع صنعت نفت و گاز در حوزه سرمایهگذاری و اشتغالزایی، گفت: تلاش میکنیم که حوزه نفت و گاز یکی از محورهای مهم توسعه استان باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، دکتر مجید خدابخش در نشستی با مدیران و مجریان طرحهای توسعه شرکت پالایش نفت تبریز، این شرکت را از الگوهای موفق خصوصیسازی در کشور دانست و گفت: روند خصوصی شدن این شرکت نشان میدهد که اگر اهلیت متقاضی در روند واگذاری شرکتها بررسی شود کار موفقی انجام خواهد شد.
وی با قدردانی از رویکرد زیستمحیطی شرکت پالایش نفت تبریز، گفت: نگاه ویژه مدیریت این شرکت به رعایت ضوابط زیستمحیطی قابل تقدیر و ارزشمند است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اصلیترین سرمایهگذاری دولت در حوزه نفت و گاز است، گفت: به دنبال این هستیم که صنعت نفت و گاز را به یکی از محورهای مهم توسعه استان تبدیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: صنعت نفت و گاز، ظرفیت وسیعی برای اشتغالزایی دارد و از این نظر، حمایت از صنایع نفت و گاز و خدمات مرتبط جزو اولویتهاست.
خدابخش به بازار 25 میلیارد تومانی قطعات مورد نیاز شرکت پالایش نفت تبریزاشاره کرد و با بیان اینکه هماکنون نیمی از این بازار توسط قطعهسازان استان تأمین میشود، افزود: با اجرای طرحهای توسعه و سرمایهگذاریهای جدید، ارزش این قطعات به یکصد میلیارد تومان خواهد رسید که فرصت خوبی برای صنعت قطعهسازی استان خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به طرح بهینهسازی پالایشگاه تبریز که به ارزش 1.6 میلیارد یورو با مشارکت یک شرکت کرهای اجرا خواهد شد، گفت: این طرح در شرایطی که دولت با محدودیت منابع مالی روبهروست، کار بسیار مهم و ارزشمندی است و با تمام توان از آن حمایت میکنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تنها راه توسعه استان، حمایت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی است، گفت: از هر نوع سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزههای مختلف استقبال میکنیم.
غلامرضا باقری دیزج، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز هم در این نشست گزارشی از اقدامات، طرحها و برنامههای آینده این شرکت ارائه کرد.
استاندار آذربایجان شرقی پیش از این نشست از بخشهای مختلف شرکت پالایش نفت تبریز بازدید کرد و با توضیحات مدیرعامل و مهندسان و پیمانکاران طرحهای توسعه، در جریان روند فعالیت این شرکت قرار گرفت.
غلامرضا باقری دیزج ظهر امروز در بازدید استاندار آذربایجانشرقی از طرح های توسعه ای و سرمایه گذاری پالایشگاه نفت تبریز با اشاره به اینکه پالایشگاه تبریز از بابت همجواری با روستا و توسعه یافتن حریم آنها با مشکل مواجه شده است اظهار کرد: وسعت این پالایشگاه بیش از 150 هکتار است که اکنون 15 واحد فرآوری در این پالایشگاه فعال است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید پالایشگاه تبریز 110 هزار بشکه در روز است افزود: این شرکت در سال 91 خصوصی سازی شد که قبل از خصوصی سازی 8 نوع محصول و بعد از آن تا به امروز 13 نوع محصول تولید می کنیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز به تهاتر برخی از محصولات این پالایشگاه در قبال تحویل نفت خام به این شرکت اشاره کرد و گفت: در قبال تحویل غیر تعهدی و غیر موظفی خوراک قیر به نمایندگان ارگانهای ذینفع از جمله اداره راه 78 میلیارد تومان از دولت طلب داریم که متاسفانه بعضا از طرف تحویل گیرندگان این محصول به جهت عدم آگاهی دقیق از قانون بودجه پالایشگاه تبریز بدهکار معرفی می شود.
وی افزود: از سال 92 تا سال 95 حدود 450 میلیارد تومان مالیات در استان پرداخت کرده ایم و با حمایت بیشتر و افزایش سود، می توانیم بیش از این در پرداخت مالیات استان سهیم باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه 70 شرکت قطعات پالایشگاه تبریز را تامین می کنند، افزود: تلاش می کنیم قطعه سازان و صنعت استان را تقویت کنیم و به تولید داخلی کمک کنیم.
باقری افزایش بهره وری و تنوع بخشی محصولات را در این پالایشگاه مورد تاکید قرار داد و گفت: تلاش می کنیم هر سال 30 درصد به تنوع محصولات خود اضافه کنیم.
وی گرانول سازی گوگرد و بازیافت گازهای مشعل را از اقدامات برجسته زیست محیطی پالایشگاه برشمرد و افزود: اغلب کارهای ما زیست محیطی است و به زودی پایش آنلاین هوای محیطی نیز بصورت کامل برای کل کوره ها و هوای محیط راه اندازی می شود.
وی از انعقاد قرارداد 1.6 میلیارد یورویی برای توسعه پالایشگاه تبریز و تبدیل مازوت به محصولات با ارزش افزوده خبر داد و گفت: به جرات می گویم که کارهای توسعه ای که در دو سه سال آینده در پالایشگاه انجام می شود، برابر با 40 سال گذشته خواهد بود.
منبع: روابط عمومی پالایشگاه تبریز