ﺳﻪشنبه 06 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

وزیر نفت در برنامه «نگاه یک»: حتی یک سنت از پول نفت صادراتی و میعانات گازی جابه‌جا نمی‌شود

  • 08 بهمن 1396
  • 14:35
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 4573 بازدید
  • Article Rating
وزیر نفت در برنامه «نگاه یک»: حتی یک سنت از پول نفت صادراتی و میعانات گازی جابه‌جا نمی‌شود

 

افزایش تولید از پارس جنوبی، بهره‌مندی ۹۱درصدی جمعیت ایران از گاز طبیعی، افزایش صادرات نفت، برنده شدن پیمانکاران ایرانی در ۸۰ درصد مناقصات فاز ۱۱، علاقه‌مندی گازپروم به توسعه ۴ میدان گازی، پاسخ به ابهامات مطرح شده ازسوی دیوان محاسبات کشور، بهبود وضع کارکنان قراردادی مدت موقت نفت و ... گزیده‌ای از سخنان وزیر نفت در برنامه «نگاه یک» سیما بود. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را بخوانید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، بیژن زنگنه وزیر نفت شامگاه شنبه (هفتم بهمن‌ماه) با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک» از شبکه یک سیما، به ارائه توضیحاتی درباره تازه‌ترین دستاوردها و اقدام‌های صنعت نفت ایران در یک سال اخیر پرداخت.

وی با اشاره به بارش برف که بیشتر نقاط ایران را فرا گرفته، گفت: تمهیدات لازم برای تامین به‌موقع سوخت مورد نیاز مردم اندیشیده شده است و هم‌اکنون شرایط تولید گاز و شبکه گازرسانی ایران نسبت به پارسال وضع مطلوب‌تری دارد.

وزیر نفت با بیان این که پارسال شبکه گازرسانی کشور در مناطقی مانند مازندران دچار ضعف بود، یادآور شد: با افتتاح خط لوله دامغان - کیاسر - ساری - نکا و بخش عمده‌ای از خط‌ لوله انتقال گاز ششم سراسری شبکه گازرسانی کشور تقویت شده و وضع خوبی دارد.

زنگنه با بیان این که انجام این کارها به معنی این نیست که از مردم درخواست نداشته باشیم در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند، افزود: البته کارکنان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی پیش‌بینی‌های لازم را برای تامین سوخت مایع کرده‌اند، بنابراین با پیش‌بینی‌هایی که از قبل در این باره انجام شده و همچنین صرفه‌جویی و ملاحظه از این وضع عبور می‌کنیم.

وی با بیان این‌که مانند همه مردم از بارندگی‌های اخیر خوشحالم، تاکید کرد: فکر نمی‌کنم مشکلی در تامین سوخت مورد نیاز مردم داشته باشیم و ان‌شاءالله با کمک مردم از این وضع عبور می‌کنیم.

برخورداری ۹۱ درصد جمعیت ایران از نعمت گاز

زنگنه با اشاره به این‌که هم‌اکنون بیش از ۹۱ درصد کل جمعیت ایران به طور مستقیم از گاز طبیعی استفاده می‌کنند، یادآور شد: ۹۸ درصد جمعیت شهری و ۷۶ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردارند.

به گفته وزیر نفت، همه شهرها به جز چند شهر در استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز بهره‌مند هستند و شبکه داخلی گاز هم اکنون در شهرهایی مانند خاش، زابل، سراوان و مقداری هم در شرق هرمزگان در حال توسعه است.

زنگنه افزود: چنانچه همه منابع مالی تامین شود، دو سال زمان می برد تا همه جمعیت روستایی از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

وی با بیان این‌که برای گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار شاخص هزینه علمک را گذاشته‌ایم، گفت: اگر هزینه علمک بیش از ۶ میلیون تومان نباشد می‌توانیم گازرسانی را در این روستاها تکمیل کنیم. با این حال درخواست شده به روستاهایی که هزینه نصب علمک در آنها بالاتر از ۶ میلیون تومان است هم گازرسانی را انجام دهیم که برای شرایط اقتصادی آن با مشکل روبه‌رو بوده‌ایم و نمی‌توان کار را انجام داد.

وزیر نفت ادامه داد: البته با مجوز مجلس شورای اسلامی، مصوبه شورای اقتصاد و هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با صرفه‌جویی در سوخت مایع، پروژه‌های گازرسانی را اجرا کردیم.

زنگنه تصریح کرد: در واقع با ارسال گاز به مناطق روستایی یا شهری دیگر به آنها نفت سفید یا گاز مایع نمی‌دهیم، از همین مابه التفاوت استفاده می‌کنیم و گازرسانی را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به روستاهایی که هزینه علمک‌گذاری در آنها بالای ۶ میلیون تومان است، گازرسانی کنیم، دولت باید برای آن منابعی تامین کند.

وزیر نفت همچنین در زمینه توزیع سوخت مایع به نیروگاه‌ها گفت: سال ۹۲ حدود ۴۳ درصد مصرف سوخت نیروگاه‌ها مایع بود که امسال این میزان به زیر ۱۰ درصد می‌رسد. این در حالی است که در پنج سال اخیر مصرف سوخت نیروگاه‌ها سالانه  ۸ تا ۹ درصد اضافه شده است، اما با افزایش تولید گاز توانسته‌ایم سوخت مورد نیاز آن‌ها را تامین کنیم.

افزایش ۸۳ میلیون مترمکعبی تولید میدان گازی پارس جنوبی

زنگنه با اشاره به مهم‌ترین اقدام‌های وزارت نفت در یک سال گذشته به افزایش تولید در میدان گازی پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: دی‌ماه پارسال تولید گاز  در پارس جنوبی ۴۷۰ میلیون مترمکعب در روز بود که  امسال به ۵۵۳ میلیون مترمکعب در روز رسید و این موضوع از افزایش ۸۳ میلیون مترمکعبی تولید گاز از این میدان مشترک گازی حکایت دارد.

وزیر نفت با اشاره به افتتاح ۶ فاز پارس جنوبی در فروردین ماه ۱۳۹۶ با حضور رئیس جمهوری، تکمیل این تعداد مگاپروژه را کار بزرگی دانست و گفت: تولید گاز شیرین از این ۶ فاز، ۱۵۰ میلیون مترمکعب در روز است و برای نخستین بار تولید ایران مقداری از قطر پیش افتاد.

به گفته زنگنه، ۱۱ فاز پارس جنوبی در دولت یازدهم افتتاح شد که با اجرای آنها نزدیک به ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز به تولید گاز ترش از میدان گازی پارس جنوبی اضافه شد که این رقم بیش از دوبرابر است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران همچنان در تولید گاز از پارس جنوبی از قطر جلوست، تصریح کرد: اکنون از قطر جلو هستیم. البته قطر اجرای فازهای جدیدی را آغاز کرده است، اما ما همچنان در تولید از این میدان از آنها پیشی گرفته‌ایم.

زنگنه گفت: سال ۹۷ هم پنج فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده و ۱۴۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز ترش اضافه می‌شود. البته بخشی از فاز ۱۴ هم سال ۹۸ به مدار می‌آید. پس از آن هم باید منتظر تولید فاز ۱۱ پارس جنوبی باشیم که قرارداد توسعه آن با کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، سی ان پی سی آی چین و پتروپارس ایران امضا شد.

افزایش تولید در میدان‌های مشترک نفتی

وی همچنین به افزایش تولید نفت خام در میدان‌های مشترک نفتی اشاره کرد و گفت: در دی‌ماه امسال تولید نفت خام از میدان‎های مشترک غرب کارون شامل میدان‌های یادآوران، یاران و آزادگان به ۳۰۵ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که سال ۹۵ تولید از این میدان‌ها ۱۶۱ هزار بشکه در روز بود.

وزیر نفت با بیان این که برنامه مفصلی برای افزایش تولید نفت از میدان‌های مشترک غرب کارون داریم، افزود:‌ تا تیرماه ۱۳۹۷، ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه به تولید نفت میدان‌های غرب کارون اضافه می‌شود.

زنگنه گفت: تولید نفت میدان آذر که از پارسال آغاز شده بود، امسال به حدود ۳۰ هزار بشکه رسید و برداشت از لایه‌ نفتی پارس جنوبی به میزان بیش از ۲۰ هزار بشکه در روز هم امسال آغاز شد.

اجرای فاز سوم پتروشیمی پردیس

وزیر نفت با اشاره به اجرای پنج طرح پتروشیمی از جمله فاز دوم پتروشیمی کاویان، تخت جمشید عسلویه و مروارید در سال ۹۶ که با حضور رئیس جمهوری افتتاح شدند، گفت: بخشی از این طرح‌ها برای تکمیل زنجیره ارزش بود.

زنگنه همچنین از افتتاح چند طرح مهم صنعت پتروشیمی شامل فاز سوم اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس، متانول کاوه و مرجان در پایان سال ۹۶ و همچنین سال ۹۷ خبر داد.

نخستین تولید فاز دوم ستاره تا پایان سال

زنگنه از دیگر طرح‌های مهمی که سال ۹۶ افتتاح شد، به فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در پالایشگاه ستاره تولید می‌شود که ان‌شاءالله تا پایان امسال نخستین تولید را از فاز دوم این پالایشگاه خواهیم داشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با تولید این فاز، از واردات بنزین بی نیاز می‌شویم، گفت: خیر، زیرا تولید خودرو تقاضای سوخت را افزایش می‌دهد. زمانی که سالی یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید می‌کنیم،  تقاضای سوخت ۷ تا ۸ درصد بالا می‌رود که این رقم معادل حدود روزانه ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین است.

زنگنه ادامه داد: البته با ورود فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال آینده، وضع تولید متعادل می‌شود و زمانی که فاز سوم در اواخر سال آینده عملیاتی شود، وضع تولید سوخت در کشور مطلوب است که البته این‌ روند به تولید خودرو و میزان مصرف آنها و همچنین جایگزین کردن خودروهای فرسوده بستگی دارد.

وزیر نفت همچنین گفت: بنزین تولیدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس استاندارد و کیفیت ملی را دارد و حتی به گفته دوستان، نزدیک به استاندارد یورو ۵ است. سال آینده تولید بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به روزانه ۲۴ میلیون لیتر می‌رسد و زمانی که سه فاز تکمیل شود به ۳۶ میلیون لیتر خواهد رسید.

زنگنه در پاسخ به این پرسش که چه زمانی می‌توانیم بگوییم صادرکننده بنزین هستیم، تصریح کرد: به دلیل مصرف بالایی که داریم این بازه خیلی کوتاه خواهد بود، ضمن این که وجه غالب تولید خودروهای ما کم مصرف نیستند و در نتیجه هرچه بنزین تولید می‌کنیم توسط خودروهای جدید مصرف خواهند شد، بنابراین اگر ما به تراز مثبت برسیم به نظرم مدت طولانی نخواهد بود.

وزیر نفت تاکید کرد: پایین آوردن شدت مصرف یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی است.

بسته‌ای جدید برای جلوگیری از افت تولید در میدان‌های نفتی

زنگنه در ادامه این برنامه به تولید نفت از دیگر میدان‌های نفتی اشاره کرد و گفت: در حالی که تولید نفت و گاز میدان‌های مشترک ما افزایش یافته است، اما تولید دیگر میدان‌های نفتی ما افزایش نیافته و تولید برخی از این میدان‌ها کم شده است. زیرا ما در این سال‌ها جز در میدان‌های مشترک نفت و گاز که ترتیباتی برای سرمایه‌گذاری آنها اندیشیدیم، برای سرمایه‌گذاری در میدان‌های غیرمشترک کمبود منابع داشتیم و نتوانستیم نگهداشت تولید را به موقع انجام دهیم که این شرایط سبب کاهش رقم تولید می‌شود.

وزیر نفت گفت: اگر نتوانیم برای این مسئله تدبیری بیندیشیم، به‌طور حتم تولید ما در سال‌های آینده دچار افت می‌شود.

وی با بیان این که در بودجه ۹۷ منابعی برای جلوگیری از افت تولید در نظر گرفته نشده است، افزود: با این حال در نظر گرفته‌ایم با استفاده از منابعی یک طرح نزدیک به ۵.۵ میلیارد دلاری را برای نگهداشت تولید و بالا بردن تولید اجرا کنیم. این طرح را به شورای اقتصاد تحویل داده‌ایم و فکر می‌کنم به‌زودی در دستورکار قرار گیرد و اگر تصویب شود کار جدید و خوبی برای افزایش تولید نفت و جلوگیری از افت تولید است.

زنگنه در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان امکان تحقق اجرای این طرح وجود دارد، گفت: براساس برنامه در بخش نفت باید ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شود، اما مقدار کمی از آن تاکنون عملی شده است. در واقع سرمایه مورد نیاز را باید از سه بخش صندوق توسعه ملی، سرمایه خارجی و استفاده از بازار سرمایه در داخل و خارج تامین کنیم.

خبرهای خوب درباره تامین سرمایه پروژه‌های نفتی

وزیر نفت گفت:‌ در زمینه قرارداد با شرکت‌های خارجی تمرکز زیادی کرده‌ایم و نیروهای ما در این زمینه بسیار کار می‌کنند. در بخش استفاده از سرمایه‌ها برنامه‌های خوبی داریم که فکر می‌کنم امسال خبرهای خوبی در این باره منتشر شود، اما منابع سرمایه‌گذاری انجام شده در میدان‌های مشترک چه پارس جنوبی و چه غرب کارون، متکی به ماده ۱۲ رفع موانع تولید و صندوق توسعه ملی بوده است. 

صادرات روزانه ۲.۵ میلیون بشکه‌ای نفت ایران

وزیر نفت با بیان این‌که افزایش برداشت از میدان‌های مشترک سبب افزایش صادرات شده است، گفت: در بخش نفت در میانگین ۱۰ ماه سال ۹۶، ۶۰ هزار بشکه افزایش صادرات نفت داشته‌ایم، هم‌اکنون صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

زنگنه یادآور شد: افزایش تولید و صادرات طبق اهدافی که تعیین کرده بودیم، انجام شده است، با این حال اگر سرمایه‌گذاری‌های‌مان درست پیش نرود نگران سال‌های آینده هستم.

وی با بیان این‌که در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تنها رقم تولید نفت خام در نظر گرفته می‌شود، تاکید کرد: ما باید ظرفیت تولید نفت خام خود را بالا ببریم.

وزیر نفت ظرفیت تولید نفت ایران را زیر ۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرد و گفت: هدف‌گذاری انجام شده در برنامه برای تحقق ظرفیت تولید روزانه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام است، اما اگر منابع داشته باشیم می‌توانیم بالاتر از این رقم هم ظرفیت تولید ایجاد کنیم.

مذاکره با شرکت‌های خارجی در جریان است

زنگنه با بیان این‌که مذاکرات ما با شرکت‌های خارجی در جریان است، گفت: چنانچه مذاکرات را بتوانیم به نتیجه برسانیم ظرفیت تولید بالای یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد، منتها کار دشواری است، زیرا بخشی از این کار به ما بر می‌گردد و بخشی هم به فضای داخلی و سیاسی بین‌المللی.

وی همچنین درباره صادرات گاز گفت:‌ امسال صادرات اقتصادی و تجاری به عراق آغاز شد که هم اکنون به ۱۲ تا ۱۳ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، به ترکیه هم طبق روال ۳۰ میلیون مترمکعب در روز گاز صادر می‌کنیم.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا ایران هم‌اکنون از ترکیه بابت فروش گاز به این کشور پولی هم دریافت می‌کند، افزود: فکر می‌کنم در همین ماه‌ها بدهی ما به ترکیه که به قیمت روز محاسبه شده است، تمام می‌شود و دریافت پول بابت فروش گاز به ترکیه آغاز خواهد شد.

پول‌های فروش نفت ایران مسدود نشده است

زنگنه در پاسخ به این پرسش که آیا پول فروش نفت را دریافت می‌کنیم یا مسدود می‌شود، گفت: اکنون هیچ پولی از فروش نفت ایران مسدود نمی‌شود و همه مبالغ محموله‌های صادراتی نفت خام ایران  به حساب‌های بانک مرکزی واریز می‌شود.

وی ادامه داد: در برخی کشورها مانند کره جنوبی و مقدار کمتری چین در انتقال پس از وصول مشکل داریم، زیرا بانک‌های غیرتجاری آنها به دلایلی محدودیت‌هایی برای بانک‌های تجاری ایجاد می‌کنند که عمدتا سیاسی است.

زنگنه گفت: در واقع ما در برخی نقاط در انتقال پول مشکل داریم که مجبور می‌شویم برای انتقال آن، هزینه پرداخت کنیم و این موضوع ارتباطی به وزارت نفت ندارد، زیرا به نظرم هنوز روابط بانکی ما گرفتار تحریم‌های غیرهسته‌ای است که به نوعی تحریم‌های اولیه و فشار آمریکاست.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا در معامله با کشورهای غربی هم این مشکلات وجود دارد، افزود: با آنهایی که اکنون خریدار نفت ما هستند مشکلی نداریم.

وزارت نفت و نفتکش سانچی

وی درباره حادثه نفتکش سانچی و جایگاه وزارت نفت در این حادثه، گفت:‌ پیش از هر موضوعی از وقوع این حادثه بسیار متاسفم و از این فرصت استفاده می‌کنم و برای چندمین بار به خانواده‌های این عزیزان و ملت ایران تسلیت می‌گویم. وزارت نفت با شرکت ملی نفتکش جز این‌که صندوق بازنشستگی نفت چند درصدی از سهام این شرکت را دارد، هیچ ارتباطی ندارد. زیرا اصل سهام این شرکت به سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری که هر دو زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند، تعلق دارد.

وی گفت: البته زمانی شرکت ملی نفتکش زیرنظر وزارت نفت بود که با خصوصی‌سازی یا خصولتی‌سازی انجام شده، سهام آن واگذار شد.

وزیر نفت در ادامه درباره حادثه نفتکش سانچی ادامه داد: شرکت هانوا توتال کره جنوبی به صورت فوب (FOB) از ایران میعانات گازی خرید که ما هم پول آن را گرفته‌ایم.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که گفته شده ایران میعانات گازی را به کره شمالی فروخته است، تصریح کرد: شایعات و دروغ‌هایی مطرح شده که صحت ندارد. طرف قرارداد ما یعنی شرکت هانوا توتال کاملا مشخص است و همه هم به راحتی می‌توانند محموله کشتی و این که به کجا می‌رود را دنبال کنند.

زنگنه ادامه داد: متاسفانه پس از سانحه سانچی خیلی‌ها گفتند که وزارت نفت کجاست؟ ما به عنوان یک ایرانی از این حادثه بسیار متاثر شدیم، اما نمی‌دانم چرا خیلی‌ها گفتند وزارت نفت کجاست، شاید از آنجا که عنوان نفتکش را دارد، اما جاهای بسیار دیگری هم نفتکش دارند.

وی تاکید کرد: ما سعی می‌کنیم محموله‌های نفتی را به صورت سیف (CIF) نفروشیم و به صورت فوب (FOB) و تحویل در مبدا باشد.

قیمت بالای نفت تهدیدی برای اوپک است

وی در پاسخ به پرسش مجری مبنی بر این که شما چندی پیش گفتید اعضای اوپک علاقه‌ای به افزایش قیمت نفت ندارند، دلیلش چیست؟ اظهار داشت: گفتم که اوپک علاقه‌ای به افزایش قیمت نفت بالای ۶۰ دلار ندارد. هرچه قیمت‌ها بالاتر برود دوباره تولید انواع نفت نامتعارف مانند شیل اویل در امریکا افزایش می‌یابد و زمانی که تولید نفت شیل‌ افزایش یافت، قیمت جهانی نفت دوباره افت می‌کند، به این ترتیب اوپک دوباره با از دست دادن سهم خود در بازار روبه‌رو می‌شود.

وزیر نفت گفت: برای کسب درآمدی پایدار، درازمدت و کم نوسان، نظر همه این بود که قیمت نفت روی رقم ۶۰ دلار برای هر بشکه بماند، اما اکنون به هر دلیلی قیمت نفت بالاتر از ۶۰ دلار برای هر بشکه رفته است و به‌طور طبیعی تولید شیل اویل هم بالا می‌رود که این دوباره تهدیدی برای اوپک خواهد بود، زیرا قیمت‌ها دوباره دچار نوسان و افت شدید می‌شوند.

زنگنه در پاسخ به این سوال که در این صورت آیا احتمال دارد اوپک دوباره تصمیم بگیرد که افزایش تولید و صادرات داشته باشد، تصریح کرد:‌ فکر نمی‌کنم در ماه‌های آینده این تصمیم را بگیرد. فکر می‌کنم در سال ۲۰۱۸ به‌طور عمده با این سقف تولید خود به صورت رسمی جلو رود، اما وقتی قیمت‌ها بالا می‌رود، به‌طور معمول تخلف از سهمیه‌ها عملی می‌شود، بدین معنا که کشورها به‌تدریج اندکی بیش از سهمیه خود تولید می‌کنند.

وی درباره این‌که اگر اوپک افزایش تولید و صادرات را در دستور کار  قرار دهد، آیا ایران ظرفیت افزایش تولید را دارد گفت:‌ بله، می‌توانیم ظرفیت تولید نفت خود را افزایش دهیم.

مناقصه‌های قرارداد توسعه فاز ۱۱ برگزار شده است

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که با توجه به بدعهدی‌های آمریکا، آیا تمهیدات لازم درباره قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اندیشیده شده است تا شرکت توتال مانند گذشته در میانه راه قرارداد را رها نکند؟ گفت: شرکت توتال قراردادی را رها نکرده است. با این حال در قرارداد توسعه فاز ۱۱ گفته‌ایم اگر در ظرف یک سال و نیم مجموع کنسرسیوم ۵۰۰ میلیون دلار هزینه نکنند ما مجاز هستیم قرارداد را لغو کنیم و هیچ مبلغی هم به آنها پرداخت نشود. هم اکنون شواهدی وجود ندارد که آنها بخواهند کنار روند، زیرا همه مناقصه‌های فاز نخست جز حفاری طبق زمانبندی انجام شده است و همه برنده‌ها هم مشخص شده‌اند.

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد ظرف ۱۵ تا ۲۰ روز آینده همه قراردادهایی که نزدیک یک میلیارد دلار است و بیشتر برنده‌های آنها هم شرکت‌های ایرانی هستند ابلاغ و فعال شوند.

زنگنه گفت: بیش از ۸۰ درصد ارزش قراردادها به ایرانی‌ها واگذار می‌شود که در عمل واگذاری قرارداد به شرکت‌های ایرانی به معنای انتقال فناوری است.

وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده است مدیرعامل توتال گفته در صورت خروج امریکا از برجام حتی اگر فرانسه هم به برجام متعهد باشد توتال از قرارداد فاز ۱۱ کنار می‌رود، گفت: من چنین سخنی نشنیده‌ام، ایشان که با من صحبت کرده‌اند چنین حرفی نگفته‌اند.

گازپروم علاقه‌مند توسعه ۴ میدان گازی ایران است

وی درباره امضای تفاهم‌نامه با شرکت گازپروم روسیه گفت: ایران به منظور مطالعه فنی چهار میدان گازی فرزاد A، فرزاد B، پارس شمالی و میدان گازی کیش با شرکت گازپروم تفاهم‌نامه امضا کرده است و این شرکت روسی علاقه دارد این میدان‌ها را توسعه دهد. به تازگی با آنها تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم، زیرا علاقه‌مند بودند در ایران ال‌ان‌جی سرمایه گذاری کنند.

وزیر نفت گفت: اوایل فروردین ماه ۹۷ شرکت گازپروم باید نتایج مطالعات و پیشنهاد خود را به ما ارائه دهد تا ما آنها را بررسی کنیم. 

زنگنه همچنین درباره بحث‌های مربوط به جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه نفت گفت: درباره جذب فارغ‌التحصیلان، طبق آئین‌نامه اگر وزارت نفت احتیاج به جذب نیرو داشت می‌توانست بدون برگزاری آزمون کتبی، طی مراحلی تعدادی را که می‌خواهد جذب کند، البته مصاحبه هم است تنها آزمون کتبی نیست.

وزیر نفت با بیان این که از نظر من این موضوع یک تبعیض نارواست، افزود: زمانی تنها دانشگاه نفت در ایران بوده است، اما اکنون چند ۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های مختلف مثل دانشگاه امیرکبیر، شریف، تهران و ... فارغ‌التحصیل شده‌اند و همه باید در آزمون کتبی شرکت کنند و فقط دانشجوهای دانشگاه نفت این امتیاز را دارند که در آزمون شرکت نکنند.

وی گفت: ما حتی به آنها گفتیم که آزمون کتبی نداشته باشند و از همه گروه‌ها و گروه الف دعوت کردیم در مصاحبه شرکت کنند. مصاحبه‌های زیادی از آنها تمام شده و مراحل آخر باقی مانده است و تعدادی که قبول شوند و شرایطش را داشته باشند ما برای دریافت مجوز استخدام آنها اقدام می‌کنیم.

زنگنه در پاسخ به این پرسش که دلیل این که عده‌ای از دانشجویان دانشگاه نفت از وزارت نفت شکایت کرده‌اند چیست، گفت: هر شخصی می‌تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند، اما همه علاقه دارند بدون شرکت در آزمون ۳۰ سال ۴۰ سال در صنعت نفت کار کنند، به‌ویژه در شرایطی که مشکل اشتغال هم وجود دارد و همه دل‌شان می‌خواهد در وزارت نفت استخدام شوند و این موضوع عجیبی نیست، روزانه ده‌ها نامه برای استخدام در صنعت نفت دریافت می‌کنم.

وزیر نفت ادامه داد: مسئله را به دیوان عدالت اداری هم گفته‌ایم، منتهی دیوان عدالت اداری هنوز پاسخی نداده است، البته ما می‌خواستیم یک آزمون کتبی میان همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها برگزار کنیم که درباره سهم بومی‌ها ایرادهایی مطرح شد و دستور توقف موقت دادند که فعلا از برگزاری آن منصرف شده‌ایم.

دیوان محاسبات تنها اعلام مغایرت کرده است

وزیر نفت در پاسخ به این که در بودجه سال ۹۵ عنوان شده یک میلیارد و ۱۷۷ میلیون دلار به صندوق توسعه ملی واریز نشده که از این بین یک میلیارد و ۴۹ میلیون دلار از فرآورده‌های پالایشگاهی و ۱۲۸ میلیون دلار نیز خالص گاز صادراتی بوده، توضیح داد: در گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات آمده است که میان تولید و عرضه نفت خام ۷ میلیون بشکه مغایرت است. این مغایرت بسیار روشن است.

وی افزود: نفت خامی که تولید می‌شود یا صادر می‌شود که تا سنت آخر به حساب بانک مرکزی واریز می‌شود و ما هیچ اختلافی در این مورد با بانک مرکزی و خزانه نداریم، یا این‌که به عنوان خوراک به پالایشگاه‌های داخلی تحویل می‌شود که با دستگاه‌های دقیق و با دقت بالا اندازه‌گیری می‌شود. این اختلافی که وجود دارد مربوط به نفت داخل لوله‌هاست. به عنوان مثال در توسعه میدان آزادگان یا آذر یا یادآوران، یک سری لوله‌کشی جدید بین چاه‌ها و واحدهای بهره‌برداری، بین واحدهای بهره‌برداری و تلمبه‌خانه‌ها یا بین تلمبه‌خانه‌ها و مبادی صادراتی انجام می‌شود که داخل این لوله‌ها باید نفت وارد شود؛ نفتی که یک بار وارد لوله می‌شود تولید می‌شود اما تا آخر عمر لوله‌ها خارج و عرضه نمی‌شود و این نفت در لوله‌ها جریان دارد. این موضوعی است که باید ملاحظه شود.

وزیر نفت با اشاره به این که تلمبه‌خانه‌ها نیز مخازن ذخیره محدودی دارند، ادامه داد: هنگامی که نفت وارد تلمبه‌خانه‌ها می‌شود، برخی اوقات این مخازن پر می‌شود و ذخایر بالا و پایین می‌رود. هم اکنون همه این‌ها به صورت دقیق اندازه‌گیری می‌شود.  آنچه مهم است این‌که اساسا دقیق‌ترین اندازه‌گیری‌ها در محلی که نفت به فروش می‌رسد انجام می‌شود؛ چه در فروش داخل چه در صادرات.

زنگنه با اشاره به این‌که نظر بنده این است که اعتقاد دیوان محاسبات این نبوده که نفتی گم شده است، اظهار کرد: عده‌ای می‌گویند که ۷ میلیون بشکه نفت را بردند؛ این عده، افرادی ضدانقلاب هستند.

یک سنت نفت صادراتی جابه‌جا نمی‌شود

وزیر نفت با تأکید بر این که آنچه مهم است عدد صادرات است، گفت: امروز یک سنت نفت صادراتی و میعانات گازی جابه‌جا نمی‌شود و دستگاه‌های حاکمیتی بر این‌ها نظارت می‌کنند و من مرتب گزارش آن را به سران سه قوه و دستگاه‌های نظارتی و کمیسیون‎های مجلس ارائه می‌کنم و مغایرتی در این‌ها وجود ندارد.

وی در مورد این که بخشی از پول مربوط به صادرات فرآورده‌ها باید به صندوق توسعه ملی واریز می‌شده، افزود: در سال ۹۵ اعتقاد ما این بود که طبق ماده ۱۳ قانون رفع موانع تولید، این پول نباید به صندوق توسعه ملی واریز می‌شد.

زنگنه با اشاره به این که از نظر ما مرجع قانونی که باید به ما جواب دهد معاونت حقوقی ریاست جمهوری است که این موضوع نیز با این معاونت در میان گذاشته شد، ادامه داد: این معاونت نیز با تشکیل جلسه‌ای با خزانه و سازمان برنامه و بودجه و ... تأیید کرد که این پول نباید به صندوق توسعه ملی واریز شود.

یک اختلاف دیدگاه

وزیر نفت با بیان این که بخشی از این پول به جای این که به صندوق توسعه ملی واریز شود به خزانه واریز شده است، اظهار کرد: این موضوع یک اختلاف دیدگاه است. آن‌ها معتقدند که از نظر قانونی این پول باید به حساب صندوق توسعه ملی برود، در حالی که ما معتقدیم باید به حساب خزانه کشوری برود و پول درآمد عمومی شود.

وی در مورد این که عنوان شده بخشی از پول گاز به صندوق توسعه ملی واریز نشده است، توضیح داد: پول گاز که واریز نشده به دلیل مسئله ترکیه بوده است. اساسا از نیمه سال، پولی از  ترکیه دریافت نشده است و همه پول صرف بازپرداخت بدهی ما به ترک‌ها به موجب رأی داوری، شده است، بنابراین پولی دریافت نشده که ما ۲۰ یا ۳۰ درصد آن را به صندوق توسعه ملی واریز کنیم.

نگرانی برای طی روال قانونی پرونده‌ها ندارم

زنگنه با اشاره به این که ما شاید ۱۰۰ مورد پرونده در سال با دیوان محاسبات داریم، گفت: پرونده تشکیل شده توسط دیوان محاسبات ابتدا به دادستانی رفته و از ما توضیح می‌خواهد که اگر با توضیحات ما قانع شد، پرونده بسته می‌شود و اگر قانع نشد به مستشاری می‌رود و مستشاری دوباره از همکاران ما سوال می‌کند. اگر قانع شد که هیچ و اگر قانع نشد رأی می‌دهد و پرونده دوباره به تجدیدنظر می‌رود. این یک روال قانونی دارد که طی می‌شود و من هیچ نگرانی در این روال ندارم.

وزیر نفت افزود: آنچه ناراحت‌کننده است این‌که مردم ما طوری تلقی کنند که گویی مبالغ عظیمی از منابع کشور که باید واریز می شده، انجام نشده، یا پولی باید صرف هزینه‌های اصلی کشور می‌شده و نشده که واقعا اینطور نیست.

وی با اشاره به این که گفته شده شرکت ملی گاز سال ۹۵ باید ۱۱ هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان به حساب خزانه واریز می کرده که نکرده است، تصریح کرد: کل درآمد شرکت ملی گاز در آن سال زیر ۱۸ هزار میلیارد تومان بوده است؛ از این رقم، طبق مصوبه دولت در آن سال، ۸ هزار میلیارد تومان سهم سازمان هدفمندی، هزار میلیارد تومان علی‌الحساب مالیات بر ارزش افزوده، ۹۰۰ میلیارد تومان علی‌الحساب مالیات عملکرد شرکت، ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان سود سهم دولت، ۳۸۰ میلیارد تومان عوارض گازرسانی آموزش و پرورش و ۵ هزار میلیارد تومان نیز هزینه‌های جاری شرکت بوده است که مجموع این ارقام ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، کل فروش داخلی شرکت ملی گاز بوده است. حال این رقم ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از کجا محاسبه شده است؟

زنگنه ادامه داد: من تعجب می‌کنم که این عدد ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان چرا از سوی دیوان محاسبات حتی یک بار نیز با ما مطرح نشده است. این رقم عنوان شده برای همه جای سوال دارد که از کجا آمده است.

وزیر نفت با تأکید بر این‌که شرکتی که کل درآمدش ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ بوده است چطور ممکن است ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به حساب خزانه واریز نکرده باشد؟ این میزان کجا رفته؟ این پول باید در حساب‌های شرکت ملی گاز باشد، پس کجاست؟

بحث‌های فنی حسابرسی در میان مردم مشکل ایجاد می‌کند

وی با اشاره به این‌که همه پول براساس قانون از حساب‌های شرکت در خزانه عملیاتی و واریز شده است، گفت: بحث‌های فنی و دقیق بین ما و دیوان محاسبات فراوان است. این موضوعات وقتی در سطح مردم مطرح می‌شود، ممکن است مردم آن استنباطی را  که من و دیوان محاسبات از ادبیات فنی حسابرسی داریم، نکنند و این جایی است که مشکل ایجاد می‌شود.

زنگنه با بیان این که دیوان محاسبات همچنین عنوان کرده که وزارت نفت مجاز بوده ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت بفروشد، افزود: وزارت نفت در این مورد براساس قانون مجاز بوده است؛ تکلیف نکرده است که در صورت عدم انجام، خلاف کرده باشد. وزارت نفت امسال نیز این اجازه را دارد.

به گفته وزیر نفت، بنده انتظار داشتم این مسائل از سوی کمیسیون انرژی، کمیسیون برنامه و بودجه یا دیوان محاسبات یا رئیس مجلس مطرح و رسیدگی شود. این موضوعات همه روال قانونی دارد و پیگیری می‌شود.

وی تأکید کرد: دیوان محاسبات هیچگونه صحبتی در این موارد عنوان شده به غیر از اختلاف نظر سهم صندوق که ما به خزانه واریز کرده‌ایم با بنده نداشته است.

زنگنه در مورد این‌که گفته می‌شود شرکت ملی نفت پول میعانات گازی فروخته شده به پتروشیمی‌ها را نیز واریز نکرده است، توضیح داد: ما از ستاد تدابیر ویژه اجازه قانونی برای واردات بنزین از محل تحویل میعانات گازی به پتروشیمی‌ها داشتیم. این موضوع روشن است که قانونگذار این اجازه را به وزارت نفت داده و ما براساس آن عمل کرده‌ایم.

در انتشار اخبار  باید دقت کرد

وزیر نفت با تأکید بر این که در انتشار چنین موضوعاتی در افکار عمومی باید دقت کرد، ادامه داد: من تقاضایم از مجلس این است که کمیسیون انرژی و کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس مجلس در این موارد ورود کنند. این موارد همه سازوکارهای قانونی دارد که در مسیر خود باید پیگیری شود.

وی در مورد پرداخت نشدن سهم یارانه از سوی وزارت نفت و پرداخت ۷۷ هزار میلیارد تومان یارانه گفت: در گزارش امسال کمیسیون تلفیق مجلس در تبصره ۱۴ درآمد وزارت نفت در سال ۹۷ از فروش کل فرآورده‌های داخلی ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که از این میزان ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده، ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم ۱۴,۵ درصد شرکت ملی نفت و ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است که درمجموع ۲۲ هزار میلیارد تومان به سازمان هدفمندی یارانه‌ها تعلق می‌گیرد. ۹ هزار میلیارد تومان نیز از محل صادرات فرآورده و ۸ هزار میلیارد تومان نیز از شرکت ملی گاز است که مجموع آن ۳۷ هزار میلیارد تومان می‌شود. این اعداد در بودجه آمده و برای همگان بسیار روشن است. حال این عدد ۷۷ هزار میلیارد تومان از کجا آمده است؟

زنگنه تأکید کرد: هنگامی که کل فروش فرآورده‌ها در سال ۹۷، ۴۰ هزار میلیارد تومان است چطور می‌شود سهم یارانه‌ها ۷۷ هزار میلیارد تومان باشد؟ این حرف‌ها زده می‌شود و عده‌ای هم فکر می‌کنند که این پول‌ها را خوردند و رفتند!!! همه موارد و جزئیات مشخص است و همه پول به خزانه واریز می‌شود.

تخلف مالی در مدیریت اکتشاف از اختلاس بدتر است

زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره تخلف ۱۰۰ میلیارد تومانی در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، گفت: این کار از اختلاس بدتر است، زیرا در اختلاس، حجمی از پول توسط فردی در محلی غیر از محل اصلی خود، هزینه می‌شود، اما در این تخلف، فرد ظاهرالصلاحی از سال ۸۸ تاکنون به مرور اقدام به برداشتن پول از محل خزانه و همچنین از محل سپرده‌هایی کرده که دیگر شرکت‌ها نزد شرکت ملی نفت ایران داشته‌اند.

وزیر نفت با بیان این‌که قوه قضائیه و نیروهای امنیتی در تعقیب فرد متخلف هستند، ادامه داد: این شخص که یکی از مسئولان حسابداری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت بوده است، در طول سال‌های گذشته به بهانه مشکلات مالی، از همکارانش مقدار زیادی پول قرض کرده بود تا به وی شک نکنند، سرانجام مدیر حسابداری مدیریت اکتشاف متوجه این تخلف می‌شود و از وی توضیح می‌خواهد که این شخص بلافاصله فرار می‌کند.

زنگنه با اشاره به نشر شایعاتی از سوی فرد خاطی درباره حضورش کانادا، اظهار کرد: این فرد شایعه حضورش در کانادا را به این دلیل عنوان کرده که دستگاه امنیتی ایران به دنبالش نگردد اما من معتقدم او باید در اطراف ما باشد. از آنجا که ایران با برخی کشورها قرارداد استرداد مجرمان دارد، این موضوع باید پیگیری شود.

وی با تاکید بر بی‌سابقه بودن چنین تخلفی در بدنه دولت، گفت: من حدود ۳۸ سال در دولت فعالیت کرده‌ام، اما تاکنون با چنین موضوعی برخورد نداشته‌ام، بسیاری مواقع شاهد دزدی‌ها و فساد بوده‌ایم اما این‌که فردی طی چند سال اقدام به برداشت پول از خزانه یک شرکت کند و همه مراجع نظارتی از بازرس قانونی شرکت تا دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، حسابرسی داخلی شرکت نفت و حراست‌ها هیچ کدام نتوانند این موضوع را کشف کنند، نشانه ضعف در سیستم است.

وزیر نفت درباره اقدام‌های انجام شده برای حل این پرونده تخلف مالی، توضیح داد: من برخی افراد مقصر را برکنار کرده‌ام، قوه قضائیه نیز اقدام به بازداشت افراد مظنون و انجام بازجویی‌های فنی کرده تا مشخص شود آیا فرد در این تخلف تنها بوده یا خیر؟!

وی افزود: این فساد عجیب است و باید طی سال‌های اخیر از جانب بازرس قانونی و حسابرس شرکت نفت گزارش می‌شد، اما هیچ‌ یک چنین گزارشی ندادند. من نگران فسادهای دیگری هستم که به سادگی کشف نمی‌شوند و خیلی زیر پوستی هستند.

زنگنه تصریح کرد: بدترین فسادها این است که وقتی صورت وضعیت یک پیمانکار  را می‌دهند از وی پول بگیرند یا وقتی با یک پیمانکار قرارداد امضا می‌شود از او پول بگیرند، این‌ها در حساب و کتاب‌های هیچ حسابرس و بازرسی نیست و فقط دستگاه‌های امنیتی می‌توانند آنها را پیدا کنند.

دستگاه امنیتی، مدیران دوتابعیتی را به ما معرفی کند

وزیر نفت درباره مدیران دوتابعیتی گفت: من چگونه بفهمم کسی دوتابعیتی هست یا خیر؟ در دولت قرار شده بدون استعلام، وزارت اطلاعات همه افراد دوتابعیتی را مشخص کند زیرا اطلاعات دقیق همه افراد را دارد، هر زمان که دستگاه امنیتی به ما بگوید که چه افرادی دوتابعیتی هستند آنها را برکنار می‌کنیم.

زنگنه با تاکید بر اینکه لازم نیست از وزارت اطلاعات استعلام شود و این وزارتخانه باید افراد دوتابعیتی را معرفی کند، اظهار کرد: مطابق قانون اساسی افراد دو تابعیتی در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند، فرد یا باید تبعه ایران باشد یا تبعه کشور دیگر، بنابراین افراد دو تابعیتی حتی نمی‌توانند کارمند عادی باشند چه برسد به مدیر، به هر حال آنها را برکنار می‌کنیم.

وی افزود: برخی افراد را به عنوان دوتابعیتی به ما معرفی کردند، اما پس از صحبت با آنها قانع شدیم که دوتابعیتی نیستند.

مردم نگران درآمد فروش نفت نباشند

وزیر نفت در ادامه با تاکید بر این‌که به مردم اطمینان می‌دهیم که بابت درآمد فروش نگران نباشند، گفت: مبالغ فروش نفت به خزانه کشور واریز می‌شود.

زنگنه با بیان این‌که ما دیوان محاسبات کشور را به عنوان یک نهاد ارزشمند که از ارکان سالم‌سازی نظام جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود، قبول داریم، افزود: من معتقدم زبان فنی با زبان عمومی متفاوت است. گفتمان و زبان ما با دیگر دستگاه‌های اجرایی کشور همچون دیوان محاسبات، حرفه‌ای و فنی است، در حالی‌که این زبان فنی برای مطرح شدن در سطح عمومی باید ساده و روشن باشد، در غیر این صورت سبب نگرانی مردم خواهد شد.

وزیر نفت اظهار کرد: امشب علاقه‌مند بودم به همراه رئیس دیوان محاسبات کشور، جناب آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس محترم کمسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این برنامه شرکت کنم و به ابهام‌ها پاسخ دهم، زیرا معتقدم درباره این مسائل نمی‌توان یکطرفه صحبت کرد.

بهره‌برداری از اسکله صادرات نفت جاسک

وزیر نفت با اشاره به برگزاری مناقصه‌های پروژه‌ احداث پایانه نفتی جاسک گفت: مناقصه‌های مربوط به ساخت خطوط لوله این پروژه برگزار و پیمانکاران آن که سه شرکت لوله‌سازی ایرانی هستند، مشخص شدند، همچنین قرارداد این بخش از پروژه جاسک امضا شد و در انتظار گشایش اعتبارات اسنادی (LC) هستیم.

به گفته وی، مناقصه ساخت مخازن این پروژه با ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه نیز برگزار شده که به احتمال فراوان امروز برنده این مناقصه در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مشخص خواهد شد، پیمانکار این بخش نیز به احتمال زیاد ایرانی است و قرارداد به صورت BOT خواهد بود، همچنین مناقصه بخش لوله‌گذاری این پروژه نیز ظرف یک یا دو ماه آینده برگزار می‌شود.

وزیر نفت با یادآوری این‌که رئیس‌جمهوری تاکید کرد که تا پایان سال ۹۸ بخش اصلی احداث خط لوله این پروژه تکمیل شود، افزود: امیدواریم افزون بر احداث خط لوله، بخشی از مخازن نیز تا تاریخ یادشده آماده شود.

به گفته زنگنه، تلاش بر آن است که تا پایان سال ۹۸ اسکله صادراتی پایانه جاسک فعال شود.

درخواست گازپروم برای همکاری در انتقال گاز ایران به هند

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره انتقال گاز ایران به هند، تصریح کرد: برنامه‌ای برای انتقال گاز به هند وجود ندارد و این موضوع تنها یک ایده است، ضمن اینکه هندی‌ها هیچ‌وقت در این زمینه با ما همکاری نکردند.

زنگنه ادامه داد: شرکت گازپروم روسیه در مذاکرات با ما، اظهار علاقه کرد که در پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان و هند مشارکت داشته باشد. ما هم آمادگی خود را برای صادرات گاز ایران اعلام کردیم و قرار شد گازپروم روسیه هماهنگی‌های لازم را با پاکستان و هند انجام دهد.

وی با تاکید بر این‌که پاکستان مقصر اجرا نشدن پروژه خط لوله آی پی است و باید در این باره پاسخگو باشد، افزود: با وجود این‌که ایران میلیاردها دلار بابت اجرای این پروژه تا مرز پاکستان هزینه کرده و برای صادرات گاز به این کشور آماده است، طرف‌های پاکستانی همچنان نسبت به تعهدهای خود پایبند نیستند.

وزیر نفت با بیان این‌که ایران هنوز اقدام‌ حقوقی انجام نداده، گفت: مذاکرات و مکاتبات کافی به عنوان مستندسازی برای اقدام‌ حقوقی لازم را انجام داده‌ایم.

امیدی به شریکان زنجانی نیست

وزیر نفت درباره بازگشت پول‌های محکوم نفتی گفت: زمانی اعلام کردند که ۲ میلیارد یورو را پس می‌دهند، چندی پیش گروهی به دستگاه اطلاعاتی و قوه قضاییه مراجعه کردند و ما سه نهاد با هم نشست‌هایی داشتیم، با وجود این‌که از نظر ما احتمال تحقق این موضوع یک درصد هم نبود، اما پذیرفتیم که با این فرد که یک تاجیکستانی است و به ایران رفت‌و‌آمد دارد، صحبت‌هایی داشته باشیم اما تا به امروز همچنان پولی دریافت نکرده‌ایم.

زنگنه با بیان این‌که معتقد نیستم پولی وجود دارد، اظهار کرد: دیدگاه دیگران نیز به این نظر نزدیک است، البته مسئولان قضائی در این زمینه بسیار جدی هستند تا جایی که وقتی فرد متخلف اعلام کرده بود حاضر است ۲ میلیارد یورو را بدهد و آزاد شود، قوه قضاییه این موضوع را نپذیرفته و به وی اعلام کرده است که این پرونده تنها بخشی از تخلفات اوست.

وی تصریح کرد: ما دادخواستی داده‌ایم برای مطالبه ۱,۵ میلیارد یورو دیگر از شخص محکوم شده، باید پرونده دوباره به دادگاه ارجاع شود.

برگزاری آزمون استخدامی در انتظار رای دیوان عدالت اداری

وزیر نفت با بیان این‌که زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت نفت هنوز مشخص نیست، گفت : نیت ما برگزاری آزمون و استخدام بیش از ۲ هزار نفر بود، اما دیوان عدالت اداری دستور توقف آن را صادر کرد و کار ما نیز بر اساس آن متوقف شد،  هنوز نمی‌دانیم که این کار را آغاز کنیم یا خیر؟ و در پی آن یک دستور توقف دیگر بدهند، نمی‌توانیم با مردم این‌گونه رفتار کنیم.

به‌کارگیری فارغ التحصیلان نفتی در پروژه‌های صنعت نفت

وزیر نفت در پاسخ به پرسش دوباره مجری برنامه «نگاه یک» درباره تعیین وضع و استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، گفت: مگر قرار است هر کسی در حوزه نفت آموزش ببیند در وزارت نفت استخدام شود؟ آیا فردی در این باره از ما سوال می‌کند؟ ما به جای این‌که در رشته‌های فنی سرمایه‌گذاری کنیم و تکنیسین فنی پرورش دهیم، تعداد بسیار زیادی فارغ‌التحصیل در مقطع دکترا داریم که تعداد آنها چند برابر تکنیسین‌هاست، اما بیکار می‌مانند.

زنگنه ادامه داد: ما به دانشجویان تحصیلکرده در بخش نفت نیاز داریم، اما نه در وزارت نفت و به عنوان کارمند استخدامی بلکه به عنوان مجموعه‌ای که در خدمت طرح‌ها و بهره‌برداری صنعت نفت به عنوان بخش غیردولتی فعالیت کنند.

وی افزود: ما درصددیم برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت چه قراردادهایی که خارجی‌ها انجام می‌دهند، چه در قراردادهایی که از طریق صندوق توسعه ملی باشد، چه در تامین منابع از طریق بازار سرمایه و چه مشاورهای داخلی برای آنها شغل ایجاد کنیم اما این بدان معنا نیست که همه آنها کارمند استخدامی وزارت نفت شوند. به عنوان مثال به گروهی از این فارغ‌التحصیلان نفتی اعلام کردیم که در پالایشگاه ستاره خلیج فارس فعالیت کنند، اما آنها نپذیرفتند و به دنبال جایی بهتر هستند.

بهبود وضع کارکنان مدت موقت

وزیر نفت در بخش پایانی سخنان خود بر پایبندی به وعده‌اش درباره شرایط کارکنان قرارداد موقت صنعت نفت تاکید کرد و گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه ۹۷ تغییراتی را برای بهبود وضع معیشتی کارکنان مدت موقت خواهیم داشت.

زنگنه یادآور شد: برنامه مفصلی در این باره تدوین و آماده ابلاغ است، اما من ملاحظاتی در آن داشتم که امیدوارم طی یک یا دو هفته آینده تکمیل شود، برنامه جامع و کامل‌تری آماده و ابلاغ شود.

 

 

 

 

منبع : شانا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.