چهارشنبه 07 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

توجه ویژه استاندار محترم درخصوص مشکلات و معضلات شرکت پالایش نفت تبریز

  • 16 مرداد 1396
  • 08:35
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 4478 بازدید
  • Article Rating
توجه ویژه استاندار محترم درخصوص مشکلات و معضلات شرکت پالایش نفت تبریز
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، مهندس غلامرضا باقری دیزج روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بر اساس الزامات زیست محیطی مازووت یا نفت کوره قابل استفاده در کلانشهرها نمی باشد و این مهم ترین ...


مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به چالش به وجود امده این شرکت در سال های گذشته در خصوص تولید مازوت، گفت: توجه ویژه استاندار آذربایجان شرقی پالایشگاه تبریز را مصمم به پیگیری و ایجاد راهکار در خصوص رفع مشکل مذکور نمود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، مهندس غلامرضا باقری دیزج روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بر اساس الزامات زیست محیطی مازووت یا نفت کوره قابل استفاده در کلانشهرها نمی باشد و این مهم ترین چالش شرکت در چند سال اخیر بود.
وی از توجه ویژه استاندار آذربایجان شرقی نسبت به رفع چالش به وجود آمده پالایشگاه تبریز تقدیر و تشکر کرد و گفت: مدیریت ارشد استان با توجه به اهمیت موضوع یکی به دلیل مسایل اقتصادی منطقه و دیگری به دلیل مسایل و تبعات امنیتی این مهم خود شخصا پیگیر این موضوع بودند.
باقری اظهار کرد: اگر به خاطر نفت کوره مجبور به پایین آوردن ظرفیت پالایشگاه می شدیم به تبع آن تولید سایر فرآروده های شرکت با کاهش مواجه می شد که این ممکن بود برای منطقه مناسب نباشد به همین جهت مورد توجه مدیریت ارشد استان قرار داشت که در نهایت منجر به صادرات این محصول شد.
وی با اشاره به تاریخچه پالایشگاه تبریز خاطرنشان کرد: طراحی، نصب و اجرای شرکت پالایش نفت تبریز از سال 53 توسط دو شرکت خارجی آغاز شده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی راه اندازی این پالایشگاه به دست توانمند نیروهای داخلی انجام گرفت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز ظرفیت اولیه این شرکت را 80  هزار بشکه بر شمرد و ادامه داد: ظرفیت اسمی پالایشگاه از سال 1371 قسمت بلادستی پالایشگاه به 110 هزار بشکه افزایش یافت ولی در واحدهای پایین دستی اتفاقی نیافتاد.
وی با اشاره به اینکه الزامات زیست محیطی یکی از ضروریات جامعه است، اظهار کرد: به همین دلیل افزایش کیفیت فرآورده های پالایشگاه تبریز یکی از اولویت های اصلی این شرکت است.
باقری با بیان اینکه پالایشگاه تبریز سهم هفت درصدی صنایع پالایشی کشور را بر عهده دارد، گفت: شرکت پالایش نفت تبریز با توجه به شرایط خاص و سردسیر بودن شمالغرب کشور برای تامین سوخت مناطق سردسیر به ویژه در فصل زمستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تاکید کرد: همچنین با توجه به همسایگی پالایشگاه تبریز با چند کشور در آینده و در صورت کفایت تولید داخلی توسط بقیه پالایشگاه ها صاردات محصولات تولیدی پالایشگاه تبریز با استانداردهای جهانی مورد توجه است.
وی ادامه داد: شرکت پالایش نفت تبریز سالانه در حدود 5.5 میلیون تن محصول تولید می کند که بیش از 90 درصد محصولات تولیدی پالایشگاه تبریز مستقیم به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تحویل داده می شود که عمدتا به عنوان سوخت استفاده می شوند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: پالایشگاه تبریز خود را مکلف به ارتقا تکنولوژی و ارتقای فرآروده های تولیدی خود می داند از این رو افزایش کمی مورد توجه نیست و مکلف است همه محصولات تولیدی را با کیفیت عالی تولید کرده و نفت کوره را به صفر برساند.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران و کره جنوبی برای تأمین منابع مالی اجرای طرح ارتقای تکنولوژی و کیفیت فرآورده های این پالایشگاه از طریق فاینانس گفت: توافق نامه همکاری میان شرکت پالایش تبریز و کنسرسیومی متشکل از شرکت های مهندسی و ساختمان اس کی (SKEC) از کره جنوبی و طراحی و ساختمان نفت (ODCC) از ایران امضا شد.
باقری افزود: این توافق نامه با هدف تبدیل نفت کوره به فرآورده های با ارزش بالاتر مطابق استاندارد یورو 5 به امضاء رسید.
وی اظهار کرد: اجرای این طرح 1.6 میلیارد یورویی از طریق طراحی و مهندسی، خرید، تأمین کالا و تجهیزات، ساختمان و نصب از طریق کنسرسیوم ایرانی کره ای و تأمین فاینانس از منابع مالی بانک های کره جنوبی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز اعلام کرد: با امضای این قرارداد 48 ماهه نفت کوره از 20 درصد ظرفیت فعلی پالایشگاه به کمتر از 2 درصد کاهش خواهد یافت و ارتقای کیفی فرآورده های پالایشگاه نفت تبریز از جمله بنزین، گازوئیل، تاسیسات گوگردزدایی و دیگر تاسیسات این پالایشگاه وارد فاز اجرایی و عملیاتی می‌شود.
وی یادآوری کرد: پیش از این با توافق میان کارفرما و پیمانکار ، قراردادی به منظور عملیات امکان سنجی فنی - اقتصادی با هدف کاهش تولید نفت کوره و ارتقای کیفی فرآورده ها با شرکت SKEC کره جنوبی به امضا رسیده بود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز افزود: پس از گذشت یکسال با تکمیل مطالعات امکان سنجی فنی - اقتصادی طرح، توافق نامه این همکاری نهایی شد و امروز به امضای طرفین رسید.
وی در پاسخ به این سئوال که چند نوع محصول در شرکت پالایش نفت تبریز تولید می‌شود؟ گفت: 90 درصد محصولات تولیدی در اختیار پخش قرار داده می‌شود و 10 درصد نیز صرف حقوق و دستمزد، هزینه‌های تعمیرات اساسی و تجهیزات پالایشگاه می شود.
باقری با اشاره به  تنوع 10 درصد محصولاتی که فروش آن در اختیار خود شرکت است، اضافه کرد: قبل از خصوصی‌سازی هشت نوع محصول تولید می‌شد که بعد از خصوصی‌سازی به 13 نوع محصول افزایش یافت و امیدواریم تا پایان سال تنوع فرآورده های تولیدی را به 20 نوع برسانیم.
وی در خصوص کیفیت 13 محصول تولیدی، عنوان کرد: محصولاتی که خوراک صنایع هستند الزامات خاصی را ندارند ولی در حال حاضر گاز مایع مطابق با استانداردهای روز تولید می شود و 40 درصد فرآورده بنزین که در تبریز مصرف می‌شود، مطابق با استانداردهای یورو 4 است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: در نظر داریم کل بنزین تولیدی را تا پایان سال به استاندارد یورو 4 برسانیم تا علاوه بر تبریز، بنزین شهرهای اطراف هم با کیفیت یورو 4 باشد.
وی از عرضه گازوئیل با استاندارد یورو 4 یا یورو 5 طی سه یا چهار ماه آینده خبر داد و افزود: تا چهار ماه آینده با بهره‌برداری از پروژه‌ای به ارزش 100 میلیون یورو این امر محقق می شود  و 30 الی 35 درصد فرآورده های تولیدی شرکت به خانواده یورو اضافه می‌شود.
باقری اضافه کرد: مصرف کننده های دیزل با آرامش کامل این محصول را مصرف خواهند کرد که در حا حاضر مصرف آن در حمل و نقل داخلی است که با ارتقا استاندارد آن قابل مصرف در خودور های سواری گازوئیل سوز نیز خواهد بود.
وی در خصوص پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در ارتباط با نارضایتی اهالی روستای کجوار در خصوص بوی نامطبوع شرکت پالایش نفت تبریز، اظهار کرد: زمان احداث، این شرکت  فاصله‌ زیادی با مناطق مسکونی داشت که به خاطر مسائل توسعه‌ای هم اکنون روستای کجوار در همسایگی پالایشگاه قرار دارد، این بوی بد دائمی نیست و بصورت کاملا موردی است، البته با اجرای پروژه های در دست اجرا در آینده نزدیک این مسائل کاملا حل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز افزود: روز به روز الزامات زیست محیطی را بیشتر کرده و به دنبال کاهش انتشار مواد هیدروکربنی در محیط هستیم که در این راستا پروژه‌های زیادی همچون دو کمربند سبز در داخل و بیرون پالایشگاه احداث کرده‌ایم.
وی همچنین در خصوص پروژه‌های اجرا شده بعد از سال 92، اضافه کرد: احداث، راه‌اندازی و بهره‌برداری پروژه بنزین‌سازی جدید برای تولید بنزین با استانداردهای جهانی با هزینه 265 میلیون یورو و اجرای پروژه‌های جانبی با هزینه‌ی 15 میلیون یورو بخشی از عملکرد شرکت پالایش نفت تبریز در سال‌های اخیر است.
باقری با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که بزرگترین مالیات دهنده‌ منطقه هستیم، خاطرنشان کرد: از سال 92 تاکنون علی‌رغم اینکه دو سال زیان‌ده بودیم، توانستیم 450 میلیارد تومان مالیات پرداخت کنیم و در نظر داریم این روند را ادامه هم دهیم.
وی از خریداری 52.3 درصد سهام شرکت پتروشیمی تبریز با سرمایه‌گذاری 1400 میلیارد تومانی خبر داد و گفت: 800 میلیارد تومان از این 14000 میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی به صورت اقساطی پرداخت می‌شود، تنها پالایشگاهی هستیم که سهام پتروشیمی خریداری کرده‌ایم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز در رابطه با مقام‌های کسب شده توسط شرکت پالایش نفت تبریز نیز اظهار کرد: تنها شرکتی هستیم که توانستیم در سال جاری در بین شرکت های تابعه وزارت نفت دو تندیس طلایی در رابطه با فعالیت‌های اجتماعی و زیست محیطی پالایشگاه و نحوه‌ی گزارش نویسی کسب کنیم.
وی در خصوص عوامل موفقیت شرکت پالایش نفت تبریز بعد از واگذاری به بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: سلیقه زده نبوده و سلیقه زده هم نمی‌شویم؛ چرا که دقیقا بر اساس برنامه‌ی مکتوب مصوب شده حرکت می‌کنیم.
باقری تاکید کرد: صنایع نفت جزو صنایع مادر است که یک نقطه‌ی اهرمی به شمار می‌رود، به طوری که جزئی‌ترین تغییر در این صنعت، باعث ایجاد تغییر در صنایع دیگر می‌شود.
وی با بیان اینکه وزارت نفت در نظر دارد بجای کنترل 50 هزار جایگاه عرضه سوخت بر شرکتهای صاحب برند نظارت نماید و برنامه های کنترلی از طریق این شرکتها بر توزیع کنندگان اعمال گردد.
باقری یادآور شد: یکی از موفقیت های سال گذشته پالایشگاه تبریز این بود که به عنوان اولین شرکت پالایشی به عنوان برند برای تأمین و توزیع بنزین و گازوئیل پذیرفته شدیم.
وی با اعلام اینکه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی واگذاری جایگاه‌های توزیع سوخت هواپیما در فرودگاه‌ها را دنبال می‌کند، اعلام کرد: شرکت پالایش نفت تبریز اولین شرکت پالایشی است که حائز صلاحیت در این خصوص شناخته شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با بیان اینکه می‌توانیم توزیع 35 درصد سوخت کشور را بر اساس مجوزهای صادر شده را برعهده بگیریم، گفت: از تاریخ اعلام شده تمامی شرکت هایی که بخواهند جایگاه عرضه سوخت احداث کنند، باید با شرکت های برندی همچون ما کار کنند که البته شرکت ما هم پروتکل‌هایی در این خصوص دارد.
وی تاکید کرد: الزامی برای جایگاه های قبلی وجود ندارد ولی اگر تمایل داشته باشند، ما از عقد قرارداد با آنان هم استقبال می‌کنیم.
باقری از برندسازی برای ورود به بازارهای بین المللی خبر داد و تصریح کرد: در این خصوص شرکت پالایش نفت تبریز برندسازی کرده و همچنین تا سه ماه آینده بخش تولید روغن را هم راه‌اندازی می‌کنیم که برند «او پلاس» را در نظر گرفته‌ایم و بهترین کیفیت روغن را برای خودروهای دیزلی، بنزینی، صنعتی، صنعت دریایی و ... را تولید خواهیم کرد. در این راستا بدلیل تمایل یک شرکت ایتالیایی در حال مذاکره برای تولید محصول تحت لیسانس شرکت مذکور نیز هستیم
وی ادامه داد: ظرفیت پیش‌بینی شده در این بخش سالانه 40 هزار تن برای یک شیفت کاری است که قابل افزایش به 120 هزار تن است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز افزود: همچنین برای اولین بار در کشور روغن «پایه گروه دو» تولید خواهیم کرد و علاوه بر مصرف خودمان می‌توانیم روغن پایه با کیفیت بالا در اختیار دیگر شرکت ها هم قرار‌ دهیم.
وی با بیان اینکه تنها دو پالایشگاه کشور از 9 پالایشگاه کشور دولتی است، افزود: پالایشگاه‌های کشور در چندین مرحله به دنبال افزایش ظرفیت بودند که پالایشگاه تبریز برنامه‌ی افزایش ظرفیت 50 هزار بشکه‌ای داشت که مطالعات لازم انجام شد و بعد آن پالایشگاه شهریار با ظرفیت 150 هزار بشکه مطالعه شد که به خاطر هزینه‌ی گزاف احداث آن، مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار نگرفت.
باقری با اعلام اینکه 1400 نفر به صورت مستقیم در شرکت پالایش نفت تبریز فعالیت مشغول به کار هستند، گفت: حدود 200 الی 400 نفر نیز در پروژه‌هایمان مشغول به کار هستند که با اجرای طرح های پیش‌بینی شده، میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم این شرکت رشد چشمگیری پیدا می‌کند.

منبع : روابط عمومی پالایشگاه تبریز

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.