مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: پروژه تغییر کاربری واحد قدیمی «تبدیل کاتالیستی بنزین» به « ایزومریزاسیون نفتای سبک» در این شرکت با توکل به خدا ،تکیه بر اندیشه پویا و تلاش بی وقفه کارکنان پالایشگاه تبریز با موفقیت انجام شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ، غلام رضا باقری دیزج در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: ظرفیت اسمی این پروژه 10 هزار بشکه در روز است. و با راه اندازی آن تولید بنزین یورو ۵ در شرکت پالایش نفت تبریز به میزان ۳.۲ میلیون لیتر در روز فراهم گردید.
وی ادامه داد: از جمله اهداف اجرای این پروژه افزایش تولید بنزین یورو از چهل درصد به 100 درصد، ارتقا استاندارد کل بنزین تولیدی پالایشگاه به یورو 5، افزایش سودآوری شرکت، کیفی سازی و کاهش آلاینده های زیست محیطی و افزایش آرام سوزی بنزین در موتور می باشد.
باقری دیزج با بیان اینکه این طرح با توان نیروهای داخلی و با سرمایه گذاری 10 میلیون یورو انجام شده، تاکید کرد: صرفه جویی حاصل از طرح ارائه شده در مقایسه با احداث واحد جدید تحت این عنوان 130 میلیون یورو است.
وی اضافه کرد: مهم ترین هدف این شرکت حرکت در مسیر سیاست های اقتصاد مقاومتی دولت برای تولید سوخت پاک در کشور و در کنار آن تنوع بخشی به محصولات با ارزش افزوده بیشتر ، انجام مسوولیت های اجتماعی در قبال ذینفعان و حرکت در مسیر توسعه پایدار است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز با اشاره به اقدامات زیست محیطی این شرکت نیز گفت: در 5 سال گذشته 15 طرح زیست محیطی با اعتبار بیش از 400 میلیون یورو اجرایی کرده که تا زمان حاضر 10 طرح بهره برداری شده است.
وی از جمله طرح های اجرا شده شرکت پالایش نفت تبریز در راستای ارتقای شاخص های زیست محیطی را واحد جدید بنزین سازی با هدف تولید بنزین پاک عنوان کرد و افزود: برای این طرح 270 میلیون یورور هزینه شد.
باقری دیزج ادامه داد: طرح بازیافت گازهای ارسالی به فلر با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده های اتمفسری و طرح تصفیه گازوئیل با هدف تولید گازوئیل منطبق با استاندارد یورو 5 از دیگر طرح های زیست محیطی اجرا شده در پالایشگاه تبریز است.
وی با اشاره به اینکه سامانه پایش آنلاین در این پالایشگاه در بهمن ماه سال گذشته بهره برداری شده و نتایج آنالیز خروجی دودکش ها به اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی به صورت بر خط ارسال می شود، اعلام کرد: طرح جامع پالایشگاه تبریز با رویکرد کاهش تولید نفت کوره و افزایش تولید محصولات با ارزش و روغن پایه گروه ۳ منطبق با استانداردهای زیست محیطی روز در برنامه کاری این شرکت است.
باقری اعتبار مورد نیاز این طرح جامع را یک و نیم میلیارد دلار اعلام و اظهار امیدواری کرد: با حمایت های استانی و ملی منابع مورد نیاز تامین و گام بلندی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و زیست محیطی منطقه برداشته شود.
مدیر عامل پالایشگاه تبریز در پایان اعلام داشت: با توجه به موفقیت بزرگی که در بروز رسانی استانداردهای تولید و ارتقای کیفیت محصولات و فرآورده های نفتی بخصوص بنزین یورو ۵ و گازوئیل یورو ۵ داشتیم منتظر افتتاح رسمی با حضور مقامات عالی کشور هستیم.
منبع: روابط عمومی پالایشگاه تبریز