محمد بیدار، مدیر مهندسی طرحهای شرکت پالایش نفت تهران، به بهرهبرداری از پروژه واحد گاز ازت یا گاز پوششی مخازن این پالایشگاه اشاره کرد و گفت: شرکت پالایش نفت تهران همسو با اهداف زیست محیطی و همچنین صرفه جویی اقتصادی، از ...
مدیر مهندسی طرحهای شرکت پالایش نفت تهران از راه اندازی واحد تولید نیتروژن (گاز ازت) در این شرکت به منظور حفاظت هرچه بیشتر از محیط زیست خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ، محمد بیدار، مدیر مهندسی طرحهای شرکت پالایش نفت تهران، به بهرهبرداری از پروژه واحد گاز ازت یا گاز پوششی مخازن این پالایشگاه اشاره کرد و گفت: شرکت پالایش نفت تهران همسو با اهداف زیست محیطی و همچنین صرفه جویی اقتصادی، از تیرماه سال ۹۴ کار احداث واحد ازت سازی را با ظرفیت ۱۲۰۰ مترمکعب در ساعت آغاز کرد که خوشبختانه این واحد با بکار گیری توان و دانش متخصصان به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: با اجرای پروژه گاز پوششی افزون بر تامین ملاحظات زیست محیطی، از هدر رفت هشت هزار تن گاز طبیعی در سال جلوگیری شده است که این موضوع با توجه به نزدیکی به کلانشهر تهران، سبب کاهش آلایندههای زیست محیطی و تحقق بسیاری از اهداف راهبردی شده است.
بیدار تصریح کرد: گاز طبیعی از منظر صادراتی ارزش افزوده بسیار بالایی دارد، گرچه این ماده جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی سنگینتر (بنزین، نفت سفید، گازوئیل) بوده و نقش موثری در کاهش آلایندههای زیست محیطی خواهد داشت، از این رو به کارگیری گازی غیر از گاز طبیعی مانند نیتروژن به عنوان پوشش مخازن که مادهای ارزانتر، پاکتر و در دسترستر است امری ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر میرسد.
مدیر مهندسی طرح های شرکت پالایش نفت تهران عنوان کرد: پالایشگاه نفت تهران با قدمت ۵۰ ساله بر مبنای طراحی اولیه تا چندی پیش در مخازن خود از گاز طبیعی به عنوان گاز پوششی استفاده میکرد، بنابراین به منظور تامین ملاحظات زیست محیطی (کاهش آلایندهها)، کاهش انتشار گاز متان به اتمسفر، صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی، ارتقا سطح ایمنی مخازن (جلوگیری از خطر آتش سوزی و انفجار) و همسو با اهداف استراتژیک سازمان، جایگزینی گاز طبیعی برای پوشش مخازن با گاز نیتروژن، در قالب پروژه EPC در دستور کار شرکت پالایش نفت تهران قرار گرفت.
منبع : خبرگزاری شانا