ﺳﻪشنبه 06 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ایران: پالایشگاه ها نقشی در گرانی محصولات بازار ندارند

  • 22 مرداد 1398
  • 12:55
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 4434 بازدید
  • Article Rating
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ایران: پالایشگاه ها نقشی در گرانی محصولات بازار ندارند


عملکرد پالایشگاه های کشور نشان داده است که صنایع پالایشی در ایران از رشد و ارتقا فراوانی برخوردار شده اند و تولید انواع فرآورده های اصلی و ویژه که به مصرف بازار می رسد جهش خیره کننده ای در کیفیت و کمیت داشته و این دستاورد بزرگ درحال حاضر از افتخارات پالایشگران ایرانی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، ناصر عاشوری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ایران در نشستی به منظور بزرگداشت روز خبرنگار با اصحاب رسانه داشت در مورد عملکرد مطلوب پالایشگاه های کشور گفت: بخش خصوصی صنعت پالایش با کمال افتخار اعلام می کند که در عرصه کیفی و کمی در تولید انواع فرآورده های اصلی و ویژه در پالایشگاه ها به دستاوردهای بزرگی رسیده است.

وی ادامه داد: از آذر ماه سال گذشته تا کنون هیچ محموله ای از بنزین وارد کشور نشده و پالایشگاه های عظیم ایرانی، کشور را در تولید بنزین به خود کفایی رسانده است و این در حالی است که تولیدات انبوه واحدهای پالایشی مانند پالایشگاه  میعانات گازی ستاره خلیج فارس در انواع بنزین و نفت گاز یورو 4 و یورو 5 شاهدی بر این ادعاست.

عاشوری افزود:پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید 45 میلیون لیتر بنزین در روز مایه مباهات فعالان صنعت پالایش است  و این تولید باعث شده مجموعه تولید بنزین کشور به 100 میلیون لیتر در روز برسد.

این فعال صنعت پالایش ادامه داد:با افزایش تولید بنزین با کیفیت در پالایشگاه های ایران امکان صادرات این فرآورده نیز بالا رفته و هم اکنون کشورهای همسایه ازخرید این تولید اضافی ایران استقبال می کنند. 

عاشوری با بیان این که صنعت پالایش نفت ایران هرگز مرعوب تحریم های ظالمانه نخواهد شد گفت:آمریکا و هم پیمانان آن بخوبی در یافته اند که در حوزه بنزین نمی توانند مانورهای منفی و تحریمی خود را اعمال کنند چون کشور در این زمینه به خودکفایی رسیده است.

وی همچنین با اشاره به کاهش میزان آلاینده های هوای تهران و دیگر کلانشهرهای کشور نیز گفت: از نیمه دوم سال گذشته  وبعد در سال 98 مشاهده می کنیم که هوای این کلانشهرها آلودگی های ناشی از سوخت قدیمی را ندارند وبی شک این حرکت فعالان صنایع پالایشی صرفا به دلیل استیفای حقوق ملت ایران بوده است..

عاشوری همچنین با تاکید بر این که سوخت تولید پالایشگاه ها تاییدات استانداردی و نظر مثبت کارشناسان را بدنبال داشته گفت: کارشناسان بر این اعتقادند که میزان تولید سوخت با کیفیت به اندازه مورد نیاز جامعه هست که نیازی به تولید بنزین سوپر نباشد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ایران درعین حال اظهار کرد:طرح های توسعه ای در مجموعه های پالایشی کشور مانند پالایشگاه های اصفهان، ستاره خلیج فارس، و تبریز یکی پس از دیگری به بهره برداری رسیده اند و در بقیه پالایشگاه ها نیز در حال تکمیل هستند.

عاشوری اضافه کرد: این رویکرد در صنایع پالایشی فضای مناسبی برای سرمایه گذاری های مختلف از سوی بخش خصوصی و مردمی فراهم آورده است تا از این رهگذر سرمایه های موجود راهی بازارهای کاذبی مانند مسکن و طلا و ارز نشود، ضمن این که چنین حرکتی می تواند از خام فروشی تولیدات نفتی ایران جلوگیری و خلق ارزش افزوده بیشتر را بدنبال داشته باشد .

این مقام مسئول در بخش خصوصی صنعت پالایش نفت ایران همچنین در ادامه سخنانش به چالش های موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت:یکی از موضوعاتی که پالایشگران را با دشواری هایی روبرو ساخته موضوع قیمت گذاری فرآورده هاست و از آنجا که از اردیبهشت ماه سال 97 به بعد این قیمت گذاری به عهده خود پالایشگران و در نهایت به انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نهاده شده است باید به یادداشت که پالایشگران نمی توانند در قیمت گذاری های خارج ار عرف تاثیر بگذارند چرا که همه قیمت گذاری ها بر پایه فرمول ها و آیتم های دقیق از پیش تعیین شده شکل می گیرد و این گونه نیست که پالایشگاه نفت ارزان بخرد و محصول را گران بفروشد و اساسا پالایشگاه ها هیچ نقشی در گرانی یا ارزانی قیمت ها ندارند و تنها برخی از صنعت گرانند که با فضا سازی به گونه ای القا می کنند که گویی پالایشگاه ها کشف قیمت فرآورده ها را دستکاری می کنند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص نحوه قیمت گذاری فرآورده ها از سوی پالایشگران و گرانی برخی اقلام در بازار نیز گفت :در شرایطی که بر اساس سه آیتم قیمت فوب خلیج فارس،دلار نیمایی و مستندات نشریه پلاتز همواره برای محصولات کشف قیمت می شود این اتهام زنی به پالایشگران به هیچ وجه قابل قبول نیست.

عاشوری افزود: هروقت نفت خام ارزان باشد به همان اندازه هم قیمت های عرضه در بورس کاهش پیدا می کند و هروقت قیمت نفت بالا می رود عرضه در بورس هم افزایش می یابد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ایران با بیان این که فعالیت خصوصی ها در قیر سازی و روغن ها و روانکارها بدلیل بورسی بودن سود مشخصی دارد گفت:در سال 97 شرکت های پالایشی با 300 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته در این صنعت، طبق صورت های مالی تنها 4 تا 9 درصد سود داشته اند  و این در حالی است که روغن کارها و روانکارها بین 15 تا 31 درصد سود کسب کرده اند.

وی همچنین تصریح کرد: سه ماه پیش 13 در صد کاهش قیمت اتفاق افتاد و از قضا در سه روز گذشته نیز از 6 تا 36 درصد کاهش قیمت مشاهده شده است  وهیچ کسی هم در این زمینه اظهار نظر نکرده است اما به محض این که قیمت ها کمی افزایش می یابد با هجمه ای همه جانبه به سوی پالایشگران مواجه می شویم.

عاشوری همچنین تاکید کرد: این موضوعی کاملا روشن است که پالایشگران نقشی در گرانی بازار ندارند و نهادهایی مانند وزارت صمت باید برای مقابله با گرانفروشی ها وارد عمل شود.

وی در خصوص مشکلات مالیاتی صنایع پالایشی کشور نیز گفت:با توجه به قانونی که درسال 96در حوزه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده از سوی دولت ارائه شد، موارد مربوط به صنایع پالایشی در جهت شفافقیت در بورس از سوی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گیشنهاد شد تا بدین وسیله به بخش اعظمی از اختلافات موجود پایان داده شود.

خبرنگار برنا: فرزین سوادکوهی

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.