دوشنبه 05 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

تشریح فعالیت‌های منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز

  • 10 مهر 1400
  • 11:09
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 2449 بازدید
  • Article Rating
تشریح فعالیت‌های منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز

رئیس منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز این منطقه را به عنوان یکی از قسمت های مهم پالایشگاه معرفی کرده که از نظر زیست محیطی از ارزش بالایی برخوردار است.


قادر داداشی در گفت‌وگو با روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز اظهار کرد: این منطقه از هشت واحد تشکیل شده است و به نوعی در بین مناطق شرکت، بیشترین واحد ها را در برگرفته که از نظر زیست محیطی و حذف آلاینده ها نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

وی در رابطه با واحد ایزومریزاسیون ادامه داد: با تغییر کاربری و کاتالیستی واحد قبلی و با احداث واحد بنزین سازی جدید در منطقه‌ی چهار و همچنین با همّت مهندسان شرکت، واحد ایزومریزاسیون راه‌اندازی شده و کل بنزین تولیدی پالایشگاه برای اولین بار در سطح کشور، به یورو پنج ارتقاء یافت.

وی در خصوص واحد های دیگر این منطقه افزود: با راه‌اندازی واحد گازوئیل سازی جدید، اکثر گازوئیل تولیدی پالایشگاه به یورو پنج تغییر یافته و با تغییرات کاتالیستی اعمال شده در واحد قدیمی آن، روغن پایه‌ی گروه یک و دو تولید شد که ارزش افزوده‌ی محصولات را بالا می‌برد.

رئیس منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز بیان کرد: خوراک واحد آمین، گاز ترش و گاز شیرین و گاز اسیدی هیدروژن سولفید از محصولات آن بوده که گاز اسیدی تولیدی نیز در واحد گوگردسازی تحت فرآیند کلاوس به گوگرد مذاب تبدیل می‌شود که همچنین گوگرد مذاب تولیدی در واحد گرانول سازی به گوگرد گرانولی تغییر می‌یابد.

وی به آب شیرین تولیدی در واحد آب ترش اشاره کرد و در ارتباط با واحد جدید الاحداث ‌TGT گفت: میزان بازیابی گوگرد در واحد قدیمی، ۹۶ درصد بود اما با احداث واحد ‌TGT مقدار آن به ۹۹.۵ درصد افزایش خواهد یافت که البته این واحد فعلاً در اختیار مهندسی طرح ها بوده و ضمن آماده شدن به منطقه‌ی سه تحویل داده می‌شود.

وی در تشریح واحد های قیرسازی و FGR یادآور شد: خوراک واحد قیرسازی، وکیوم باتوم و محصولات آن، قیر۷۰-۶۰ و ۱۰۰-۸۵ بوده که همچنین واحد FGR نیز گازهای آلاینده‌ی فلر را جذب و تحت فشار بالا به عنوان گاز سوخت به سیستم برمی‌گرداند.

داداشی با اشاره به بازنشستگی دسته جمعی کارمندان باتجربه‌ی این واحد در یک مقطع زمانی خاطرنشان کرد: اغلب کارکنان باتجربه‌ی این واحد در یک مقطع زمانی بازنشسته شده و ما با خلأ نیروی باتجربه مواجه شدیم که استخدام و کار کردن با افراد جدید به لحاظ کمبود تجربه، ریسک بزرگی بود اما در حال حاضر با آموزش نفرات جدید در وضعیت بهتری قرار داریم.

وی با اشاره به کارکنان این واحد متذکر شد: در این منطقه ۵۲ نفر در چهار شیفت مشغول به کار بوده که ۸۵ درصد نفرات ما زیر ۴۰ سال و بیش از ۸۰ درصد آنها زیر ۳۰ سال هستند.

وی با تاکید به آموزش و ‌ on job training نفرات جدید ادامه می‌دهد: ما برای افراد جدید، آموزشی را طراحی کردیم که تمامی افراد هفته به هفته مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند که همچنین آموزش های ما در دوران شیوع کرونا نیز تعطیل نشده و با رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه یافت.

رئیس منطقه‌ی سه شرکت پالایش نفت تبریز در رابطه با واحد گوگردسازی و آب ترش خاطرنشان کرد: تولید گوگرد تولیدی شرکت در حدود ۴۰ تن در روز بود که با همکاری مهندسی پالایش، تولید گوگرد را به ۸۰ تن در روز افزایش دادیم.

وی با بیان اینکه پالایشگاه منطقه‌ای پر خطر است، اضافه کرد: گاز اسیدی تولیدی در واحد های آمین‌ و گوگردسازی، پر خطر، خفه کننده و مرگ‌آور است لذا منطقه‌ی سه، جزو پرخطرترین واحد های پالایشگاه به شمار می‌آید.

وی در خصوص اورهال واحد های این منطقه گفت: برخی از واحدها همانند گوگردسازی، هر سه سال یکبار تعمیر شده اما برخی دیگر همانند ایزومریزاسیون هر چهارسال یکبار اورهال می‌شوند.

داداشی در پایان با اشاره به روند کاری این منطقه در دوران شیوع کرونا تاکید کرد: با شیوع کرونا محدودیت های کاری ما افزایش یافت و در راستای حفظ سلامتی کارکنان، تجمع ها را به حداقل رسانده و با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی کار ها را انجام می‌دهیم

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.