یکشنبه 04 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در سبد سوخت نیروگاهی/ کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها اولویت وزارت نفت است

  • 19 مهر 1400
  • 09:27
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 1642 بازدید
  • Article Rating
افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در سبد سوخت نیروگاهی/ کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها اولویت وزارت نفت است


معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش اعلام کرد: وزارت نفت دولت‌ سیزدهم افزون بر تقویت ناوگان حمل سوخت، ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها برای فصول سرد سال و سهم استفاده از گاز طبیعی در سبد سوخت نیروگاه‌ها را ۱۰ درصد افزایش داده و ۴ درصد از سهم استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها کاسته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت به نقل از شانا، جلیل سالاری درباره برنامه و اقدام‌های وزارت نفت برای تأمین سوخت زمستانی گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بررسی‌های وزارت نفت درباره شرایط کنونی سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها و راهکارهای تأمین سوخت زمستانی متوجه شدیم سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به پارسال ۲۰ درصد کمتر از حد استاندارد بوده است.

وی ادامه داد: در واقع هیچ برنامه مشخصی در وزارت نفت دولت گذشته برای تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها وجود نداشت، در حالی که باید از اوایل امسال وزارت نفت برای تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها در فصول سرد سال برنامه‌ریزی می‌کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: با تغییر تیم مدیریتی وزارت نفت، ما بلافاصله برای حل این مشکل برنامه‌ریزی و اقدام کردیم‌، بدین صورت استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه‌ها ۱۰ درصد افزایش یافته است.

سالاری افزود: استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها نیز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴ درصد کاهش یافته است، در نتیجه با مدیریت و برنامه‌ریزی که انجام شد سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها نسبت به پارسال از سوخت مایع به گاز طبیعی تغییر کرد.

ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر شده است

وی اظهار کرد: به موازات این کار پیش‌بینی‌ها و تدابیر لازم برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها در فصول سرد پیش‌ِ رو نیز انجام شده است. با این تدابیر اکنون ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها بیشتر از مدت مشابه پارسال شده است، درحالی که همان‌طور که اشاره کردم در موعد تحویل گرفتن دولت، این مقدار ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با رد این عبارت که «تمرکز وزارت نفت بر استفاده حداکثری از مازوت در نیروگاه‌ها است» بیان کرد: تمرکز وزارت نفت برای تأمین سوخت مایع نیروگاه‌ها در زمستان بر انتقال و استفاده از «گازوئیل» در نیروگاه‌هاست، زیرا آلودگی این سوخت نسبت به مازوت (نفت کوره) کمتر است، بدان معنا که اولویت نخست با گاز طبیعی است، اما به دلیل کسری گاز در فصل زمستان به ترتیب استفاده از گازوئیل و مازوت در اولویت‌های بعدی هستند که فعلاً تمرکز وزارت نفت بر انتقال گازوئیل به نیروگاه‌هاست.

سالاری گفت: پس وزارت نفت در این دولت‌ افزون بر اینکه با تقویت ناوگان تضعیف‌شده حمل سوخت سبب شد ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها برای فصول سرد سال افزایش یابد، سبد سوخت نیروگاه‌ها را ۱۰ درصد به سمت استفاده از گاز طبیعی (سوخت پاک) افزایش داده و ۴ درصد از استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها کم کرده است.

کاهش مصرف مازوت نسبت به پارسال در نیروگاه‌هاست

وی درباره اعداد و ارقام مصرف سوخت مایع در زمستان پارسال گفت: ‌پارسال آمار مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها ۱۶ میلیارد لیتر و مصرف نفت کوره در نیروگاه‌ها بیش از ۶ میلیارد لیتر بوده که عمده این مقدار این در زمستان به‌دلیل کمبود گاز طبیعی در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی توضیح داد: ‌این میزان مصرف نفت کوره در سال ۹۹ درحالی بود که دست وزارت نفت دولت دوازدهم در استفاده از برق‌آبی‌ها برای تولید برق نیز بازتر بود، اما امسال به‌دلیل خشکسالی امکان استفاده از برق‌آبی‌ها نیست و همه فشار روی دوش نیروگاه‌های گازی است و مصرف گاز در کشور نیز حدود ۷ تا ۸ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته، با وجود این برنامه وزارت نفت کاهش مصرف سوخت مایع به‌ویژه مازوت در نیروگاه‌هاست.

سالاری گفت: در زمستان پیش‌ِ رو با توجه به اینکه کمبود گاز برای بخش نیروگاهی محتمل است، وزارت نفت تلاش می‌کند از ظرفیت ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاه‌ها استفاده کند تا در صورت ارسال نشدن گاز کافی به‌دلیل افت شدید دما در زمستان، نیروگاه‌ها از گازوئیل برای تولید برق مورد نیاز مردم استفاده کنند.

وی تأکید کرد: ‌با توجه به افزایش حجم گازوئیل ذخیره‌شده در مخازن ذخیره‌سازی نیروگاه‌ها برای مقابله با بحران‌های احتمالی در فصول سرد و افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در سبد سوخت نیروگاهی و کاهش ۴ درصدی سوخت مایع، در مجموع عملکرد وزارت نفت نسبت به پارسال بهبود یافته است و ما تلاش می‌کنیم استمرار تولید برق همراه با حفظ محیط‌ زیست در زمستان پیش‌رو محقق شود.

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.