یکشنبه 04 آذر 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

پروژه RO شرکت پالایش نفت تبریز، گامی موثر برای مقابله با بحران آب

  • 01 دی 1400
  • 14:29
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 2231 بازدید
  • Article Rating
پروژه RO شرکت پالایش نفت تبریز، گامی موثر برای مقابله با بحران آب

مدیر پروژه تصفیه آب و بازیافت آب‌های آلوده شرکت پالایش نفت تبریز این پروژه را یکی از بااهمیت‌ترین پروژه‌ها عنوان کرد که در راستای کاهش مصرف و حل بحران آب بسیار موثر است.

سعید ساعتی در گفت‌وگو با روابط عمومی و امور بین الملل شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص این پروژه اظهار کرد: این پروژه در ۱۳ مرداد سال ۹۹ آغاز شد و قرار است تا دهه‌ی فجر سال بعد این پروژه به اتمام برسد که میزان بودجه اختصاصی به این پروژه دو میلیون و ۵۶۰ هزار یورو و ۵۰ میلیارد تومان بوده که توسط یکی از شرکت‌های داخلی در حال انجام است.

وی ادامه داد: بحران آب یکی از چالش‌های ادامه حیات و توسعه صنایع در جهان است که کشور ما و به تبع آن استان ما را نیز درگیر کرده است.

وی افزود: پالایشگاه تبریز در راستای کاهش مصرف آب، حفاظت از منابع آبی و همچنین کاهش معضلات زیست محیطی ناشی از تخلیه آبهای آلوده اقدامات موثری را انجام داده است؛ متوسط سالانه میزان آب مصرفی پالایشگاه تبریز در حدود ۳۳۵ مترمکعب در ساعت بوده که عمدتا در دو قسمت برج‌های خنک کننده و دیگ‌های بخار استفاده می‌شود.

ساعتی یادآور شد: برج‌های خنک‌کننده یکی از عمده‌ترین مصرف کنندگان آب بوده و در آنها بخشی از آب جهت خنک کردن آب گردشی تبخیر می‌شود که این میزان برای برج‌های خنک کننده پالایشگاه تبریز بطور متوسط حدود ۲۰۰ متر مکعب در ساعت است و بخشی دیگر نیز به جهت کنترل پارامترهای شیمیایی آب گردشی تخلیه می‌شود.

وی بیان کرد: آب تصفیه شده واحد بازیافت پالایشگاه تبریز (که یکی از واحدهای پیشرفته تصفیه آبهای آلوده است)جهت جبران بخشی از آبهای تبخیر و تخلیه شده برج‌های خنک کننده استفاده شده و بخشی دیگر از طریق آب خام جبرانی می‌شود که این مقدار در حدود 110 مترمکعب در ساعت است.

وی ادامه داد: آب خنک کننده در پالایشگاه‌ها در یک سیکل بسته جهت رفع نیازهای خنک کاری واحدهای پالایشی استفاده شده و پس از تبادل حرارت جهت برگشت به دمای سرد اولیه وارد برجهای خنک کننده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سیستم‌های تولید بخار و آب مقطر نیز یکی‌دیگر از مصرف کنندگان عمده آب هستند؛ در این سیستم‌ها آب در یک سیکل بسته در دیگ‌های بخار تبدیل به بخار می‌شود که بخشی از این بخار جهت تولید برق در توربین‌های بخار یا تامین نیرو محرکه پمپ‌ها و کمپرسورها و همچنین تامین نیازهای حرارتی واحدهای عملیاتی استفاده شده و به صورت آب مقطر به دیگ‌های بخار جهت تولید مجدد بخار برگردانده می‌شود.

مدیر پروژه تصفیه آب و بازیافت آب‌های آلوده شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: بخشی دیگر بواسطه مصرف در واحدهای عملیاتی و یا تخلیه دیگهای بخار جهت تثبیت شرایط شیمیائی آب مصرف می‌شود و باید توسط آب تولیدی واحد آب صنعتی جبران شود که در طول شهریور ماه ۱۳۴ مترمکعب در ساعت بوده است و واحد آب صنعتی پالایشگاه تبریز دارای سیستم آهک زنی بوده که آب صنعتی مورد نیاز دیگ‌های بخار را از طریق تصفیه آب خام (آب شهری) تامین می‌کند؛ این سیستم آب صنعتی با کیفیت نسبتا پایین تولید می‌کند.

وی همچنین در خصوص آلودگی آبهای ورودی واحد تصفیه فاضلاب و ارسال آنها به خارج از چرخه مصرف اظهار کرد: واحد تصفیه پساب پالایشگاه تبریز قادر به تصفیه آبهای حاوی مواد نفتی است.

وی گفت: باتوجه به پیشگامی پالایشگاه تبریز در حوزه‌های مدیریت مصرف آب و انرژی احداث واحدهای تولید آب DM و آب RO در دستور کار قرار گرفت؛ بر این اساس واحد تولید آب DM با استفاده از تکنولوژی‌های اسمز معکوس(RO) و EDI  با ظرفیت تولید ۱۶۵ متر مکعب در ساعت جهت تامین آب دیگهای بخار در دست احدث است. 

ساعتی افزود: با بهره‌برداری از این طرح ضمن بهبود کیفیت آب تولیدی و بهبود عملکرد تجهیزات از هدرروی قابل توجه آب به‌دلیل کیفیت بالای آب DM تولیدی و کاهش تخلیه دیگ‌های بخار جلوگیری خواهد شد و در کنار آن احداث واحد دیگر با استفاده از تکنولوژی اسمز معکوس(RO) با ظرفیت تولید ۱۳۵ متر مکعب در ساعت جهت بازیافت آب‌های آلوده و تخلیه برج‌های خنک کننده در حال انجام بوده که محصول آن جهت تامین آب جبرانی برج‌های خنک کننده استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: با بهره برداری از واحد اخیر گام موثری در خصوص کاهش مصرف آب و کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از دفع آبهای آلوده در محیط زیست برداشته خواهد شد. 

وی یادآور شد: با توجه به ماهیت آبهای ورودی واحد RO که از نوع آبهای آلوده می باشد در طراحی قسمت پیش تصفیه  آن از تکنولوژیهای خاصی استفاده شده است و احداث واحد RO برای بازیافت آبهای آلوده به سولفید هیدروژن و آمونیاک در سطح کشور منحصر بفرد می باشد. در فرایند اسمز معکوس از غشاهای نیمه تروا استفاده می‌شودکه در محدوده یونی و مولکولی عمل کرده و اجازه عبور املاح یونی و مولکولی را نمی‌دهد لذا آب خالص تولید می‌شود.

مدیر پروژه تصفیه آب بازیافت آب‌های آلوده شرکت پالایش نفت تبریز خاطرنشان کرد: پالایشگاه تبریز با توجه به بحران آب و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود در نظر دارد گامهای موثرتر و بیشتری در آینده بردارد.

وی در پایان تاکید کرد: شرکت پالایش نفت تبریز در نظر دارد تا از آب تصفیه خانه شهری تبریز به‌عنوان جایگزین آب شهری استفاده کند؛ در این خصوص و بر اساس تفاهمات عمل آمده پروژه احداث خط انتقال آب تصفیه خانه شهر تبریز بطور مشترک با پتروشیمی تبریز در حال انجام بوده که در صورت بهره‌برداری از آن امکان دریافت ۹۰۰ متر مکعب در ساعت آب فراهم خواهد شد و آب مورد نیاز واحدهای فعلی و طرحهای توسعه‌ای آتی پالایشگاه تبریز را فراهم خواهد کرد.

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.