مدیرعامل تاپیکو معتقد است طرح موضوع "حقوقهای نامتعارف" در بخش دولتی و بخشهای عمومی انگیزهها نسبت به قبول مسئولیتهای سنگین با شعاع عملیاتی وسیع در حوزه پالایشگاهها را کاهش میدهد و...
الهه حمیدی کیا: مدیرعامل تاپیکو معتقد است طرح موضوع "حقوقهای نامتعارف" در بخش دولتی و بخشهای عمومی انگیزهها نسبت به قبول مسئولیتهای سنگین با شعاع عملیاتی وسیع در حوزه پالایشگاهها را کاهش میدهد و بر فرآیند تولید تاثیرگذار خواهد بود.
پیوندی با اشاره به توقع بخش خصوصی از دولت برای تخفیف در نرخ خوراک بین بخش خصوصی و دولت گفت که به دلیل پرداخت یارانه نقدی، عدم ورود این بخش از منابع به بخش صنعت و تولید ادامه دارد و خواهد داشت.
مشروح گفتوگوی اختصاصی "پالایش" با محمد حسن پیوندی، مدیرعامل تاپیکو را در زیر میخوانید:
مزایای صنعت پالایش و پتروشیمی در ایران را چه میدانید؟
اگر به اقتصاد ایران، به چالشهای مختلف در عرصه تولید و تأثیر پذیری اقتصاد ایران از تحرکات و تکانههای اقتصاد جهانی توجه کنیم، به این جمعبندی میتوان رسید که بخش عمده و قدمهای اول روند کاهش سهم نفت در اقتصاد ایران، از مسیر توسعه پالایشگاهی و پتروشیمی میگذرد.
به چالشهای ده سال اخیر در مقابله با فشارهای تحریم تحمیلی که نگاه می کنیم، شاخصهایی را میبینیم که تأثیرگذاری قابل لمس بیشتری نسبت به سایر عوامل دارند. از جمله تأثیرگذاری ارز حاصل از پتروشیمیها در کنترل و ثبات نرخ ارز تاکنون و نقش بنزین تولید داخل در مقابله با تهدیدهای تحریم از طرف بیگانگان.
تأثیر حمایت دولت از فعالان عرصه پالایش و پتروشیمی در جلوگیری از خام فروشی نفت را چطور ارزیابی میکنید؟
حمایت دولت در چارچوب بودجه و درآمدهای دولت و قانون هدفمندی یارانهها و نهایتاً در محاسبات اقتصاد ملی اتفاق می افتد. بنابراین تا زمانی که قانون هدفمندی یارانهها به صورت تخفیف در نرخ خوراک پالایشگاهها و پتروشیمیها دیده میشد، با تجربهای که در صنعت نفت کشور وجود دارد، صنعت پالایش و پتروشیمی قطعاً به لحاظ جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در خاورمیانه جایگاه اول را میداشت.
چالشهای پیش روی بخش خصوصی در حوزه پتروشیمی و پالایشگاهها را چه میدانید؟
چالشها به طور طبیعی شامل توقع بخش خصوصی از دولت برای تخفیف در نرخ خوراک بین بخش خصوصی و دولت است که به دلیل پرداخت یارانه نقدی و عدم ورود این بخش از منابع به بخش صنعت و تولید ادامه دارد و خواهد داشت.
سایر موارد میتواند در موارد فنی و به دلیل عدم تناسب حقوق متخصصین این صنعت در مقایسه با کشورهای همسایه باشد که اخیراً به دلیل تاثیرگذاری پدیدهای به نام حقوقهای نجومی در بخش دولتی و بخشهای عمومی، انگیزهها حداقل نسبت به قبول مسئولیتهای سنگین با شعاع عملیاتی وسیع کاهش خواهد یافت و نهایتاً تأثیری بر فرآیند تولید خواهد داشت.
جذب سرمایه در صنایع نفتی از چه روشهایی امکانپذیر است؟
جذب سرمایهگذاری در صنایع نفتی تابع شرایط کلان کشور و مدیریت کلان کشور است؛ از نظر جاذبهها و همچنین به پایبندی طرفهای مقابل در مسئله برجام از یکسو و سطح حمایت مدیریت و یکپارچگی بخشهای مختلف جامعه در حمایت از برجام از سوی دیگر وگرنه صنایع نفتی همیشه جاذبه جذب سرمایهگذار را دارند. ما نیاز اول جذب سرمایهگذاری یعنی امنیت را به خوبی و به صورت بینظیری داریم.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت